Αρχική ΤΕΠΑΚ Νεο μέλος στο Δ.Σ. του ΤΕΠΑΚ ο Στάθης Παπαδάκης, στην θέση του...

Νεο μέλος στο Δ.Σ. του ΤΕΠΑΚ ο Στάθης Παπαδάκης, στην θέση του Χάρη Πουαγκαρέ μέχρι και τον Ιούνιο του 2016

Το διορισμό του Στάθη Παπαδάκη στη θέση του μέλους του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Χάρη Πουαγκαρέ αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως δήλωσε, μετά τη συνεδρία του σώματος, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο διορισμός του κ. Παπαδάκη θα ισχύει για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος μέλους, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016.

Σε Μέγα Ευεργέτη του Δήμου Λεμεσού ανακήρυξε τον Στάθη Παπαδάκη το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, για τη μεγάλη και διαχρονική προσφορά του προς τη Λεμεσό και τους κατοίκους της.

Σε τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011, στην παρουσία των δημοτικών αρχών, της οικογένειας του τιμώμενου και τιμητών της προσφοράς του κ. Παπαδάκη, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου απένειμε στον Στάθη Παπαδάκη, επίχρυσο ομοίωμα ιστιοφόρου με το έμβλημα του Δήμου και αναμνηστικό πάπυρο.

Στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για την ανακήρυξη του κ. Παπαδάκη σε Μέγα Ευεργέτη, περιλαμβάνεται και η ονομασία του δωρηθέντος οικοδομήματος σε «Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών – Αποθήκες Παπαδάκη». Η φωτογραφία του Στάθη Παπαδάκη αναρτήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο ενώ το αδιέξοδο της Σαλαμίνος θα ονομαστεί σε οδό Στάθη Παπαδάκη.

Στον βίο και το έργο του Στάθη Παπαδάκη αναφέρθηκε ο αρχιτέκτονας Τάσος Ανδρέου, ενώ στην αντιφώνηση του, ο τιμώμενος ευχαρίστησε το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας πως η δωρεά έγινε γιατί ο ίδιος ένιωθε πως χρωστούσε κάτι περισσότερο στην πόλη της Λεμεσού, η οποία τον υποδέχθηκε με αγάπη όταν έφτασε από την Ελλάδα σε ηλικία 22 ετών.

Πιο πρόσφατη συνεισφορά του κ. Παπαδάκη προς την πόλη υπήρξε η δωρεά των κτηριακών εγκαταστάσεων επί του αδιεξόδου της οδού Σαλαμίνος, γνωστών ως αποθήκες Παπαδάκη, που θα αξιοποιηθούν πολύ σύντομα για τη δημιουργία εικαστικού κέντρου.

 …