Αρχική Διεθνή Σε ποια χώρα χρειάζεσαι μόνο για να μπεις 200 δολάρια τη μέρα

Σε ποια χώρα χρειάζεσαι μόνο για να μπεις 200 δολάρια τη μέρα

Τα σύνορά του στους τουρίστες ανοίγει την Παρασκευή το Μπουτάν, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

 

Όσοι όμως επιθυμούν να επισκεπτούν τη χώρα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Κίνα και την Ινδία, θα πρέπει να πληρώσουν ένα «τσουχτερό» ημερήσιο τουριστικό φόρο.

Το Μπουτάν έχει τη φήμη το ότι παρέχει στους ταξιδιώτες μια σπάνια γεύση αυθεντικότητας σε έναν κόσμο γεμάτο με τουριστικές παγίδες.

Όατν η χώρα έκλεισε τα σύνορά της τον Μάρτιο του 2020 ως απάντηση στην πανδημία του Covid-19, οι ταξιδιώτες πιυ έφταναν στο Μπουτάν έπρεπε να πληρώσουν ελάχιστο ημερήσιο τουριστικό πακέτο ύψους περίπου 200-250 δολάρια.

Το ποσό του τουριστικού πακέτου ήταν ανάλογα με την εποχή του χρόνου, ενώ στην τιμή περιλαμβανόταν συχνά το κόστος ξενοδοχείου, φαγητού, μεταφοράς και ξεναγού, καθώς και ένα υποχρεωτικό τέλος Βιώσιμης Ανάπτυξης ύψους 65 δολάρια.

Όμως στα τέλη Ιουνίου, το Μπουτάν ψήφισε νομοσχέδιο εισφοράς τουρισμού που καταργούσε την ελάχιστη ημερήσια τιμή πακέτου υπέρ της αύξησης του Τέλους Βιώσιμης Ανάπτυξης από τα 65 στα 200 δολ. ανά άτομο την ημέρα. Τα ταξιδιωτικά έξοδα- για ξενοδοχεία και φαγητό, για παράδειγμα – δεν καλύπτονται από το τέλος. Παρέχεται, ωστόσο, έκπτωση για τις οικογένειες.

Το Μπουτάν, και όσοι υποστηρίζουν τη νέα πολιτική, ισχυρίζονται ότι η απόφαση είναι σύμφωνη με τον συνεχή στόχο της χώρας να προσελκύσει τουρισμό «υψηλής αξίας, χαμηλού όγκου». Για να γνωρίσουν τη χώρα, οι επισκέπτες πρέπει «να συμβάλλουν ενεργά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του Μπουτάν», σύμφωνα με την εταιρική ιστοσελίδα του Συμβουλίου Τουρισμού της χώρας.

Πηγή: naftemporiki.gr