Αρχική Διεθνή Στις 02:00 αναμένεται να φτάσουν τα ιρανικά drone στο Ισράηλ – Είμαστε...

Στις 02:00 αναμένεται να φτάσουν τα ιρανικά drone στο Ισράηλ – Είμαστε έτοιμοι, λέει ο Νετανιάχου

Προσπάθειες για να καταρριφθούν τα drone προτού φτάσουν στο Ισραήλ –  Κλείνει ο εναέριος χώρος του Ισραήλ – Έκλεισε ο εναέριος χώρος στις γειτονικές χώρες

Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Μέση Ανατολή, με την επίθεση του Ιράν, που αναμενόταν τις τελευταίες ώρες, να έχει αρχίσει να πραγματοποιείται κατά του Ισραήλ μετά την κατάληψη του ισραηλινού πλοίου από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Η Τεχεράνη έχει εξαπολύσει επιθέσεις με δεκάδες ίσως και εκατοντάδες drones τα οποία αναμένεται να φτάσουν στις 02:00 στο Ισραήλ. Οι Φρουροί της της Επανάστασης ανακοίνωσαν στη συνέχεια ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εξαπολυθεί drones ακόμη και από την Υεμένη.

Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι έχει ενημερωθεί για την επίθεση.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, ότι drones κατευθύνονται προς το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι ο IDF βρίσκεται σε θέση απόλυτης ετοιμότητας. Τα ιρανικά μέσα σημειώνουν, πάντως, ότι πρόκειται για μια τεράστια επίθεση κατά του Ισραήλ.

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων, όπως μεταδίδεται, θα προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στο Ισραήλ.

Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV μετέδωσε ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ.

Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drone φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.