Αρχική Πρόταση Συνεχίζονται οι καινοτομίες του Λεμεσιανού Καρναβαλιού – Νέο ρεκόρ συμμετοχών

Συνεχίζονται οι καινοτομίες του Λεμεσιανού Καρναβαλιού – Νέο ρεκόρ συμμετοχών

Σε ατμόσφαιρα Λεμεσιανού Καρναβαλιού πραγματοποιήθηκε σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι στο εστιατόριο ΕΨΙΛΟΝ στη Μαρίνα Λεμεσού η δημοσιογραφική διάσκεψη για το Λεμεσιανό Καρναβάλι 2020, όπου παρουσιάστηκε ο «Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης», το πρόγραμμα και τα νέα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν το φετινό Λεμεσιανό Καρναβάλι.

 

Στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, κύριος Νίκος Σύκας, αφού διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη, επεξήγησε τον λόγο απουσίας του. Ανέφερε ότι οι επίπονες προσπάθειες του Δημάρχου για αναβάθμιση του Καρναβαλιού, μας δίνουν περαιτέρω κίνητρο για να πετύχουμε και φέτος το στόχο μας. Διανύουμε τον δεύτερο χρόνο του στρατηγικού πλάνου μας για αναβάθμιση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού και οι αλλαγές που γίνονται κάθε χρόνο προσθέτουν ουσιαστική αξία τόσο στης πόλη μας, όσο και στην Κύπρο.

Το Καρναβάλι ως η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή στον τόπο μας, μέσω των εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Λεμεσού, προσφέρει ένα πολυδιάστατο 11ήμερο γεμάτο διασκέδαση και ξεγνοιασιά. Ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης μας, οι εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβάλιού προσφέρονται πάντα δωρεάν για όλο το κόσμο δημιουργώντας πίστη αισιοδοξίας αλλά και ισότητα όλων των πολιτών.

Τόνισε ότι το Λεμεσιανό Καρναβάλι έχει καταφέρει να γίνει ένας σημαντικός θεσμός για το Κράτος και ιδιαίτερα για το Υφυπουργείο Τουρισμού όπου με τη στήριξη του, μας δίνεται η ευκαιρία να μεγιστοποιήσουμε την προβολή του στο εξωτερικό ως τουριστικό προϊόν.

Το Λεμεσιανό Καρναβάλι κατάφερε να ενταχθεί στα 10 καλύτερα του κόσμου και το μοναδικό που βρίσκεται στο Νοτιοανατολικότερο σημείο της Ευρώπης. Είναι μοναδικό γιατί συνδυάζει καντάδα με τους Κανταδόρους του, άρματα και ομάδες πεζών. Τη παρακαταθήκη του όμως αποτελεί ο πρωταγωνιστικός ρόλο των παιδιών μας, με την παιδική Καρναβαλίστικη παρέλαση που γίνεται την πρώτη Κυριακή του 11ημέρου αναδεικνύοντας τη μελλοντική επιτυχία του με άξιους συνεχιστές. Για πρώτη φορά φέτος θα προπορεύεται της παιδικής παρέλασης ο Βασιλιάς Λεμέσιος Μαχαραγιάς της πόλης, με το εντυπωσιακό του άρμα και τη συνοδεία του.

Στην Μεγάλη Παρέλαση η οποία φέτος θα γίνει την 1η Μαρτίου συμμετέχουν 120 ομάδες από τις οποίες οι 95 παρελαύνουν με τα δικά τους σατιρικά ή θεματικά άρματα. Αναμένεται ότι φέτος οι καρναβαλιστές θα ξεπεράσουν τις 25.000.  Επίσης θα παρελάσουν μεγάλες σατιρικές κατασκευές του Δήμου Λεμεσού, οι οποίες αναβιώνουν το παλιό καρναβάλι της Λεμεσού και σατιρίζουν την επικαιρότητα. Η εξέδρα των επισήμων και του κοινού μεγαλώνει φέτος στα 100 μέτρα μήκος έξω από το Λανίτειο Αθλητικό Κέντρο, ενώ σε άλλο σημείο της διαδρομής τοποθετείται για πρώτη φορά νέα εξέδρα 50 μέτρων για να φιλοξενήσει ελεύθερα οικογένειες και παιδιά. Έχει γίνει σημαντική αναβάθμιση στον ήχο της παρέλασης και γίνονται επαφές για απευθείας μετάδοση της παρέλασης σε μεγάλες οθόνες κατά μήκος της διαδρομής.

Σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου μας φέτος θα παρευρίσκεται ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης με τη συνοδεία του. Στις παιδικές χορωδίες φέτος συμμετέχουν και οι Μαζορεττούλες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών. Επίσης φέτος  στον  μεγάλο χορό της Πέμπτης παρουσιάζεται ένα ειδικό πρόγραμμα με τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Σημαντικό στοιχείο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού είναι ότι, ως ταυτότητα έχει αναγνωριστεί από μεγάλους οργανισμούς που στηρίζουν την αξία του θεσμού και  επενδύουν με τις χορηγίες στην αναβάθμιση του.

Στη συνέχεια απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς τους χορηγούς του φετινού καρναβαλιού, στην Επιτροπή Καρναβαλιού, στους υπηρεσιακούς αλλά και στις εκατοντάδες εθελοντές που χωρίς αυτούς Καρναβάλι δεν γίνεται. Ευχαρίστησε επίσης το εστιατόριο Έψιλον της PNS restaurants για την φιλοξενία της δημοσιογραφικής διάσκεψης.

karnavali xorigoi

Το φετινό Λεμεσιανό Καρναβάλι

Βασιλιάς του φετινού Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2020 είναι ο Γιώργος Νικολάου, χοροδιδάσκαλος και ηθοποιός. Για 25 χρόνια είχε δική του συμμετοχή στην παιδική και στην μεγάλη παρέλαση στηρίζοντας το Λεμεσιανό Καρναβάλι και τις εκδηλώσεις μας. 

Οι εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού:

 1. Υποδοχή του «Βασιλιά Λεμέσιου, του Μαχαραγιά της πόλης» στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.
 2. Βόλτες στο κέντρο της πόλης με το τρενάκι του Δήμου.
 3. Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στη πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.
 4. Οι Κανταδόροι σκορπούν τις μελωδίες τους στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού.
 5. Εκδήλωση κανταδόρων έξω από τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.
 6. «Αναβίωση παλιών καρναβαλίστικων αρμάτων Λεμεσού» στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης
 7. Παιδική Καρναβαλίστικη παρέλαση στο Παραλιακό Δρόμο και παιδικό πάρτι στην Πλατεία του Παλίου Λιμανιού.
 8. Έκθεση φωτογραφίας «Λεμεσιανό Καρναβάλι 2019» μαζί με έκθεση γελοιογραφίας στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.
 9. Νυχτερινή παρέλαση της Πελλόμασκας με χώρο εκκίνησης την Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη με κατάληξη την Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου για τον «Χορός της Τρίτης».
 10. Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, με παλιές καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια.
 11. Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη με το σλόγκαν «Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα» με σημείο έναρξης την Πλατεία Διοικητηρίου.
 1. «Ο Μεγάλος Χορός της Πέμπτης» στη Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Ειδικό πρόγραμμα με τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη με τους Γιώργο Καλοπαίδη, Χριστιάνα Παύλου, Μαρία Κηλαηδόνη και Δώρο Δημοσθένους.
 2. Παιδικές Χορωδίες στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.
 3. «THE BIG STREET PARTY – CARNIVAL EDITION” στην Πλατεία ΤΕΠΑΚ.
 4. Έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Ομάδες Κανταδόρων θα ξεκινήσουν μια μελωδική περιδιάβαση σε δρόμους της πόλης με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.
 5. Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.
 6. Πανηγυρικός υπαίθριος καρναβαλίστικος χορός στη Πλατεία Παλιού Λιμανιού.
Προηγούμενο άρθροΓια ακόμη μια μέρα στην κατάψυξη – Έντονη ομίχλη
Επόμενο άρθροΔήλωση Τελών άρχισαν να στέλνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους