Αρχική Τελευταία Νέα Τάφος της Ύστερης Εποχής του Χαλκού βρέθηκε στη Λεμεσό

Τάφος της Ύστερης Εποχής του Χαλκού βρέθηκε στη Λεμεσό

Τάφος της Ύστερης Εποχής του Χαλκού εντοπίστηκε στις 21 Ιουλίου στην περιοχή της Τζαμούδας, στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια των εκσκαφών που διεξάγονται από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) στο πλαίσιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου του Κέντρου της Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση του ΣΑΛΑ αναφέρεται ότι «η ανταπόκριση του Τμήματος Αρχαιοτήτων υπήρξε άμεση και η ανασκαφική του διερεύνηση ξεκίνησε αμέσως μετά τον εντοπισμό του χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες και τη συνεργασία ΣΑΛΑ και Τμήματος Αρχαιοτήτων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων, πρόκειται για αρχαίο τάφο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (17ος -11ος αι. π.Χ) ο οποίος εντοπίστηκε σε περιοχή της οποίας η αρχαιολογική σημασία είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες.

Τα ευρήματα αυτά, σύμφωνα πάντα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, έρχονται να προσθέσουν στην επιστημονική γνώση και να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της προϊστορικής κοινότητας που θα δρούσε στην ευρύτερη περιοχή.

Ο εντοπισμός αρχαιοτήτων στην περιοχή της Τζαμούδας ήταν κάτι που είχε προβλεφθεί από το ΣΑΛΑ και το Τμήμα Αρχαιοτήτων ήδη από το στάδιο του σχεδιασμού του έργου. Γι’ αυτό τον σκοπό, επισημαίνεται, η παρουσία αρχαιολόγου είναι συνεχής με στόχο, τόσο την προστασία των αρχαιοτήτων, όσο και την απρόσκοπτη συνέχιση των κατασκευαστικών εργασιών σε περίπτωση που εντοπιστούν αρχαιολογικά ευρήματα.

Το ΣΑΛΑ και το Τμήμα Αρχαιοτήτων συνεργάζονται στενά ώστε οι ανασκαφές να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, τηρώντας όλα τα επιστημονικά πρωτόκολλα και τα θέματα ασφάλειας και υγείας που προκύπτουν – ιδιαίτερα εν μέσω επιβαρυμένων κλιματολογικών συνθηκών – ώστε η ροή της κυκλοφορίας στο σημείο να αποκατασταθεί το συντομότερο και να ελαχιστοποιηθούν οι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις προκύψουν στην ολοκλήρωση του Έργου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροΈτοιμος να συνδράμει για την ηλεκτροδότηση ναυαγοσωστικών πύργων ο Δήμος Λεμεσού
Επόμενο άρθροΤο ποσοστό πληρότητας των φραγμάτων – «Υπάρχει νερό για πυρασφάλεια»