Αρχική Λεμέσιος Τελικά ποιός κάνει κουμάντο, τελικά είμαστε σοβαροί; Γενικά, τις μελέτες γιατί τις...

Τελικά ποιός κάνει κουμάντο, τελικά είμαστε σοβαροί; Γενικά, τις μελέτες γιατί τις κάνουμε;

Μελέτη για το τάδε, μελέτη για το άλλο τάδε, μελέτες για τα πάντα. Και στο τέλος, στο τέλος γίνεται αυτό που τους συμφέρει. Όχι στο κράτος, στην χώρα, στην οικονομία, στους πολίτες! Αλλά σ΄αυτούς, τους κάθε φορά διαφορετικούς.

Βεβαίως δεν χρειαζόταν καμμιά μελέτη για να βεβαιώσει ότι το Λιμάνι Λάρνακας ότι δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια τέτοια δραστηριότητα όπως η φιλοξενία των εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων. Έκαναν όμως τις μελέτες οι ειδικοί.

Κι΄όπως διαβάσαμε και ακούσαμε, οι μελέτες των ειδικών που το κράτος πλήρωσε για να τις ετοιμάσουν, έλεγαν από τον περασμένο Οκτώβριο ότι κατάλληλο για να φιλοξενήσει τις εταιρείες αυτές και τις εργασίες τους είναι το λιμάνι Λεμεσού.

Μα αυτό το καταλαβαίνει κι΄ένα μωρό με γυμνό μάτι και πιππίλα στο στόμα!

Ακολούθησαν όσα ακολούθησαν, διαβάσαμε και ακούσαμε όσα ακούσαμε. Μας είπαν ότι υπάρχουν οι χώροι στην Λεμεσό ότι οι εταιρείες και ιδιαίτερα η TOTAL που βρίσκεται σε διαδικασία διερευνητικής εξόρυξης και βιάζεται οτι βρήκε τους χώρους που θέλει.

Κι΄όμως τις τελευταίες δυο, τρεις μέρες και παρά τις όποιες δηλώσεις γίνονται δημοσίως, διαβάζουμε ότι οι τρείς εταιρείες, NOBEL, ENI, TOTAL, με επιστολή που ξαναέστειλαν πριν λίγες μέρες παρακαλούν τον δήμο Λάρνακας να ξαναψηφίσει και να πει ΝΑΙ!

Κι΄ευλόγως διερωτούμαστε! Τελικά ποιός κάνει κουμάντο σε αυτόν τον τόπο: Tελικά είμαστε σοβαροί; Μπα…

o ΛΕΜΕΣ ιος…