Αρχική Υγεία Τέλος συναγερμού στο Λιμάνι Λεμεσού για τη διαρροή χημικών

Τέλος συναγερμού στο Λιμάνι Λεμεσού για τη διαρροή χημικών

«Έληξε ο συναγερμός», λίγη ώρα μετά την έναρξή του κι αφού έγιναν οι απαραίτητες έρευνες κι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο πριν από τις 8 το βράδυ της Παρασκευής στο λιμάνι Λεμεσού, μετά από σήμα ότι υπήρχε μικρή διαρροή χημικού υλικού, που πιστεύεται ότι είναι υδροχλωρικό οξύ, από εμπορευματοκιβώτιο.

Το εμπορευματοκιβώτιο βρισκόταν πάνω σε πλοίο το οποίο είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας διαβεβαίωσε  ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

Όπως εξήγησε η διαρροή παρουσιάστηκε σε ένα από τα τρία εμπορευματοκιβώτια που περιέχουν το συγκεκριμένο υλικό.

Η διαρροή αντιμετωπίστηκε άμεσα και αφού ελέχθηκαν τα υπόλοιπα εμπορευματοκιβώτια και διαπιστώθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έσπευσαν επί τόπου με ειδικό εξοπλισμό, όπως και οι λειτουργοί του γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, αποχώρησαν  από το εμπορικό πλοίο και το λιμάνι ευρύτερα, μετά κι από συνεννόηση με τον  διευθυντή ασφαλείας του λιμανιού.

“Ο καπετάνιος του πλοίου, ο οποίος έχει και τον βασικό λόγο για το τι γίνεται στο πλοίο του, διαβεβαίωσε τις αρχές ότι αν παραστεί ξανά πρόβλημα διαρροής, είτε θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Λεμεσού, είτε θα μας ενημερώσει, ώστε να επιληφθούμε του θέματος και να λάβουμε τα δέοντα μέτρα” ανέφερε ενδεικτικά ο κύριος Κεττής.

Πηγή: Ρεπόρτερ