Αρχική Τελευταία Νέα Τεντόγλου: «Έκανα 8,41 μ. και έφυγα από το στάδιο, ένα παπούτσι δεν...

Τεντόγλου: «Έκανα 8,41 μ. και έφυγα από το στάδιο, ένα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή»

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε πράξη στο Λιεβέν τη λατινική φράση «Veni. Vidi. Vici» μιας και η Παγκόσμια Ομοσπονδία τον… εκνεύρισε ακυρώνοντας μια εξαιρετική προσπάθειά του, λόγω του είδους των παπουτσιών που φορούσε. Έτσι μετά την ακύρωση του ρεκόρ των 8.40 μ. στο τουρνουά του Τορούν πριν μερικές εβδομάδες, ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε αποφασισμένος στον χθεσινό του αγώνα για να δώσει απαντήσεις.  Και φυσικά τα κατέφερε.

Σε έναν φοβερό αγώνα λοιπόν χθες ο Τεντόγλου πήδηξε 8.32μ., 8.37μ., 8.34μ. και 8.41μ. σημειώνοντας σε τέσσερα άλματα τρεις φορές την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Ήταν και… επίσημα σε «Beast Mode». Μιλώντας στο gazzetta.gr δήλωσε πως δεν κατάλαβε πως γίνεται να ακυρώνεται μια επίδοση λόγω της σόλας του παπουτσιού που φορούσε, ενώ ανέλυσε και τις παράλογες για τους αθλητές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο άθλημα.

Η πιο χαρακτηριστική -για την ψυχολογία του Μίλτου Τεντόγλου– δήλωση στο gazzetta όμως ήταν εκείνη που ανέφερε «έκανα το 8.41μ., σταμάτησα τον αγώνα μου και έφυγα από το στάδιο. Αυτό ήθελα να κάνω και να τελειώσει ο αγώνας. Πιστεύω πως μπορούσα να κάνω και περισσότερο χθες, αν συνέχιζα, αλλά δεν υπήρχε λόγος. Άλλωστε, με τον προπονητή μου, τα μεγάλα άλματα τα κρατάμε πάντα για τον μεγάλο αγώνα. Απέδειξα ό,τι ήθελα χθες και δεν υπήρχε λόγος να κάνω κάτι περισσότερο»

Γιατί ακύρωσαν το προηγούμενο ρεκόρ του

Ένα τυχαίο σχόλιο, κάτω από ένα βίντεο που είχε αναρτηθεί από τον αγώνα στο Τορούν, ανέφερε πως τα παπούτσια που φορούσε εκείνη τη μέρα ο Τεντόγλου ήταν απαγορευμένα για το άθλημα του μήκους, σύμφωνα με τη λίστα της World Athletics. Η WA ζήτησε από τον άλτη φωτογραφίες και, όπως προέκυψε αργότερα, τα Limited Edition Black Panther παπούτσια του ήταν πράγματι «παράτυπα». Η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί ήταν η επίδοσή του να ακυρωθεί, να μην είναι πλέον η κορυφαία στον κόσμο και να μην είναι ούτε καν φετινό ρεκόρ για τον ίδιο και να ακυρωθεί και η νίκη του στον συγκεκριμένο αγώνα με καθυστέρηση λίγων εβδομάδων.

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που έγινε με το δικό μου παπούτσι, είναι πραγματικά το ίδιο. Και δεν υπάρχει υλικό που να βοηθάει, ούτε αν είναι πιο μαλακό μας βοηθάει. Αντιθέτως. Δεν βγάζει νόημα όλο αυτό. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει και από μένα και τον προπονητή μου θα έπρεπε να παίρνουν συμβουλή, να τους πούμε εμείς τι μας βολεύει να φοράμε. Παλιότερα δεν έλεγχαν τίποτα, φαντάσου πολλοί είχαν δικά τους custom παπούτσια και πηδούσαν με αυτά.