Αρχική Εκδηλώσεις «Τι χρώμα είναι το χαμόγελό σου;»

«Τι χρώμα είναι το χαμόγελό σου;»

H πολυβραβευμένη εταιρία πρότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων  Μικρός Οδυσσέας – Little Odysseus σε συνεργασία με το Andrey & Julia Dashin’s Foundation προσέφερε στις 7 Ιουνίου, από τις 8.00 το πρωί εως στις 13.00 το μεσημέρι ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρότζεκτ, τριών εργαστηρίων, για 240 παιδιά με τον τίτλο: “Τι χρώμα είναι το χαμόγελό σου;”, ως κλείσιμο ενός ακόμη εκπαιδευτικού κύκλου 2022-2023, για το πρόγραμμα: “Η Αλίκη στη χώρα του συγγραφέα / Οι Δημοσιογράφοι του Μέλλοντος”.Το πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μέσα στο υπέροχο Panos Solomonides Cultural Centre και στο μαγικό Θεατρικό Μουσείο Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκαν:

  1. Εργαστήρι Αλληλεγγύης / Πόλη των Δικαιωμάτων (Εργαστήρι βασισμένο στο βιβλίο “Έχω Δικαίωμα; Έχω Δικαίωμα!”): ο Πάνος Χριστοδούλου, συγγραφέας του βιβλίου και Διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού – Ελλάδα και η Κούλα Πανάγου – Εκπαιδευτικός δημιούργησαν με τα παιδιά μία πόλη-ελπίδα.
  2. Εργαστήρι Ενσυναίσθησης & Ψυχικής Ενδυνάμωσης: οι Μάγδα Μακρίδου, Αργυρώ Κοντεκάκη, Συμέλα Μαραπά, Ειρήνη Χαραλάμπους, φοιτήτριες του πρώτου έτους της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του ΤΕΠΑΚ, οργάνωσαν το καλλιτεχνικό εργαστήρι: “Ραφτάκοι και Συλλέκτες των λέξεων και των εικόινων / Book Artivism” στη δράση του οργανισμού Artivism: The Power of Art for Social Transformation !
  3. Eργαστήρι Ανθρωπίνων Αξιών: Escape Book Room / (βασισμένο στο βιβλίο του Πέτρου Πανάου, “Επιχείρηση Λόγος, Το μυστήριο του κινητού”) : Με έμφαση στο δικαίωμα για την Εκπαίδευση & την Πληροφορία, τα παιδιά ακολούθησαν το μυστήριο των βιβλιοθηκών, μέσα από γρίφους και ανατροπές!

Συμμετείχαν παιδιά / Δημοσιογράφοι του Μέλλοντος από : Λύκειο Αγ Γεωργίου Λακατάμειας : Σχολείο-Πρεσβευτής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Β’ Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας, Λύκειο Πολεμιδιών – Ειδική Μονάδα, 10ο Δημοτικό σχολείο Χαλκούτσας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη (ΚΒ).

Ευχαριστίες για την παρουσία, τις ομιλίες και την συμβολή τους : στην κ.Julia Dashina,   ιδρύτρια του  Andrey & Julia Dashin’s Foundation , στην Natalia Ryaba πρόεδρο του ιδρύματος Andrey & Julia Dashin’s Foundation , στην Αγγελική Χαλκιοπούλου, πολυβραβευμένη εκπαιδευτικό και δημιουργό των προγραμμάτων του Μικρού Οδυσσέα, στον αξιότιμο Δήμαρχο Λεμεσού, κ. Νικο Νικολαίδη ο οποίος παρέδωσε και τιμητική πλακέτα στην Χαλκιοπούλου Αγγελική, για την εκπαιδευτική προσφορά του προγράμματος, στον κ. Petros Panaou  / Συγγραφέα & Καθηγητή Παιδικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια, στις κ. Argie Agelarakis και κ. Carolina Cambronero Varela, ιδρύτριες του οργανισμού Artivism: The Power of Art for Social Transformation  με τις οποίες υπήρχε live σύνδεση με Νέα Υόρκη,  στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού – Kύπρο , για τους παρατηρητές που έστειλε στη δράση, τα θερμά λόγια, την παρουσία και καταγραφή των δρώμενων της ημέρας, στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού – Network for Children’s Rights / Ελλάδα και στη Μικρή Σελήνη για το υπέροχο βιβλίο “Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα !”