Αρχική BusinessNews Ένα βιώσιμο μέλλον είναι εφικτό με τα Πράσινα Δάνεια της Ελληνικής Τράπεζας

Ένα βιώσιμο μέλλον είναι εφικτό με τα Πράσινα Δάνεια της Ελληνικής Τράπεζας

Η προστασία του πλανήτη αποτελεί βασικό πυλώνα μιας υπεύθυνης κοινωνικής και επιχειρηματικής πρακτικής, που επενδύει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η Ελληνική Τράπεζα πρωτοπορεί και σε αυτό τον τομέα, εφαρμόζοντας «πράσινες» πρακτικές και στηρίζοντας πρωτοβουλίες και επιχειρήσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ιεραρχώντας ως κορυφαία προτεραιότητα τη διασφάλιση ενός πιο υγιούς και ανθεκτικού περιβάλλοντος για τις νέες και τις επερχόμενες γενιές, η Ελληνική Τράπεζα υπηρετεί με συνέπεια την πεποίθηση ότι για την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα έχει θέσει στο επίκεντρο της στρατηγικής της την ενίσχυση της αειφορίας και της Πράσινης Οικονομίας, μέσα από εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προϊόντα, αλλά και μέσα από πρακτικές εταιρικής λειτουργίας, που υπηρετούν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Πράσινα δάνεια

Η ενεργειακή εξοικονόμηση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους όχι μόνο για τη μείωση των οικιακών εξόδων αλλά και για την προστασία των φυσικών πόρων του πλανήτη. Έτσι, με ένα μικρό βήμα που ξεκινά από την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού μας, μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα σε λογαριασμούς ενέργειας και αυξάνοντας την αξία του σπιτιού.

Ειδικά σχεδιασμένα για να στηρίξουν τους πολίτες στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους, τα πράσινα δάνεια της Ελληνικής Τράπεζας προσφέρουν επιλογές χρηματοδότησης για μια σειρά βιώσιμων λύσεων. Από την απόκτηση φωτοβολταϊκών και ενεργειακά αποδοτικών συσκευών, την αλλαγή τζαμιών και πορτών έως τη θερμομόνωση και τον οικολογικό φωτισμό, το Green Loan προσφέρει έκπτωση στο επιτόκιο δανείου για την εγκατάσταση οικιακών συστημάτων ενεργειακής αναβάθμισης.

Σχεδιασμένο για να προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες, το Green Loan σάς δίνει την ελευθερία να επιλέξετε δάνειο μέχρι 7 χρόνια χωρίς εξασφαλίσεις και μέχρι 10 χρόνια για δάνεια με εμπράγματες εξασφαλίσεις. Το ποσό του δανείου κυμαίνεται μέχρι €30.000 για δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ενώ για δάνεια με εμπράγματες εξασφαλίσεις προσδιορίζεται αναλόγως της αξίας και του είδους της εξασφάλισης, με κυμαινόμενο επιτόκιο και στις δύο περιπτώσεις.

Κριτήρια και κίνητρα

Η Ελληνική Τράπεζα έχει καθορίσει συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης κοινωνικών και περιβαλλοντικών ρίσκων στη διαδικασία έγκρισης καινούργιων χρηματοδοτήσεων, ενώ προχώρησε και στη δημιουργία εξειδικευμένης ομάδας για θέματα βιωσιμότητας και ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση).

Παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες και κίνητρα προς τους πελάτες της, προκειμένου να αναπτύξουν μια περιβαλλοντικά συνειδητή δράση, η Ελληνική είναι η πρώτη κυπριακή Τράπεζα που προσφέρει προνομιακή τιμολόγηση για στεγαστικά δάνεια αγοράς/ανέγερσης κατοικίας ενεργειακής κλάσης Α και Β, καθώς και ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων κατοικιών. Επιπλέον, προσφέρει χαμηλότερο επιτόκιο για τη χρηματοδότηση ηλεκτρικών/υβριδικών αυτοκινήτων, καθώς και έκπτωση στην ασφάλιση τέτοιων οχημάτων μέσω της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής.

Επαγγελματικά πράσινα δάνεια

Με εκτεταμένη τεχνογνωσία στον τομέα της πράσινης μετάβασης, η Ελληνική Τράπεζα ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επιχείρησης, προσφέροντας στους επαγγελματίες την αναγκαία οικονομική υποστήριξη για να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να εκσυγχρονίσουν την ενεργειακή απόδοσή της.

Τα επαγγελματικά πράσινα δάνεια της Ελληνικής Τράπεζας περιλαμβάνουν χρηματοδοτήσεις για οικολογικά Μέσα Μεταφοράς, μεταξύ των οποίων και για ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα, καθώς και για τους σταθμούς φόρτισής τους. Αφορούν, επίσης, την αναβάθμιση επιχειρήσεων με ανάπτυξη, εγκατάσταση ή επέκταση συστημάτων που αξιοποιούν διαφορετικές πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, όπως η ηλιακή, η αιολική, η γεωθερμική ενέργεια και η βιομάζα. Περιλαμβάνουν, ακόμα, τη χρηματοδότηση για αγορά, ανέγερση ή ανακαίνιση πράσινων κτιρίων που πληρούν πρότυπα βιώσιμου σχεδιασμού και ενεργειακής απόδοσης αλλά και επενδύσεις για τη μείωση εκπομπών άνθρακα, τη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση σε μια επιχείρηση.

Με σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα δύο χρόνια του δανείου και σταθερή μηνιαία δόση ακόμα και αν το βασικό επιτόκιο αυξηθεί, τα επαγγελματικά πράσινα δάνεια εξασφαλίζουν τη σταθερότητα που απαιτεί μια επιχείρηση σε μια εποχή οικονομικών και οικολογικών προκλήσεων. Προσφέροντας ένα εύρος επιλογών από προγράμματα αποπληρωμής προσαρμοσμένα στις ταμειακές ροές της επιχείρησης έως τη διαμόρφωση του ποσού του δανείου βάσει του επιλέξιμου κόστους επένδυσης, τα επαγγελματικά πράσινα δάνεια της Ελληνικής Τράπεζας είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για την οικολογική αναβάθμιση κάθε επιχείρησης.

Προηγούμενο άρθροΙταλία: Ζητείται ακύρωση πιστοποιητικών γέννησης παιδιών γονέων του ίδιου φύλου
Επόμενο άρθρο«Τι χρώμα είναι το χαμόγελό σου;»