Αρχική Τελευταία Νέα Τμ. Γεωλογικής Επισκόπησης: Αισθητός ο σεισμός σε όλη την Κύπρο

Τμ. Γεωλογικής Επισκόπησης: Αισθητός ο σεισμός σε όλη την Κύπρο

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 και ώρα 22:11 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους M=4.7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στον χερσαίο χώρο, 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Πάφου, στην ευρύτερη περιοχή του Αεροδρομίου Πάφου – Μανδριών, με εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο: έντονα αισθητός στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου. Έγινε επίσης αντιληπτός στον Λίβανο, το Ισραήλ και τη Νότια Τουρκία.

Μετασεισμική ακολουθία βρίσκεται σε εξέλιξη, με έναν αισθητό σεισμό μέχρι στιγμής (ώρα 23:02).

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.