Αρχική Τελευταία Νέα Τμήμα Μετεωρολογίας – 1ο Δελτίο Καιρού 05/06/24

Τμήμα Μετεωρολογίας – 1ο Δελτίο Καιρού 05/06/24

Θερμή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Παρασκευή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά το απόγευμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 34 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο και την Παρασκευή ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος και θερμός, παρόλο που το απόγευμα θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πολύ πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει πτώση.