Τμήμα Μετεωρολογίας – 1ο Δελτίο Καιρού 18/3/24

  Xαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα, θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

  Σήμερα, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά περιόδους συννεφιασμένος, ενώ αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Ωστόσο, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα, ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα νότια, νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

  Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και στα ανατολικά, πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα, στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

  Αύριο θα παρατηρούνται κατά περιόδους τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα σε περιοχές στα νότια και στα ανατολικά.

  Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

  Αύριο και την Τετάρτη, το πεδίο των ανέμων θα είναι ενισχυμένο, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές.

  Την Πέμπτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.

  Η θερμοκρασία αύριο θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις εποχικές τιμές, ωστόσο την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή πτώση και την Πέμπτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να βρεθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.