Αρχική Τελευταία Νέα Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 8/7/24

Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 8/7/24

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι, αρχικά ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα βόρεια παράλια, στους 34 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα αναμένεται να σχηματιστεί τοπική ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και αργότερα τοπικά, μεταβλητοί ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, ενώ μέχρι την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.