Αρχική Τελευταία Νέα Το γήπεδο της Λεμεσού. Αισιοδοξία για τη χρηματοδότηση από ΕΕ – Δείτε...

Το γήπεδο της Λεμεσού. Αισιοδοξία για τη χρηματοδότηση από ΕΕ – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Αισιοδοξεί η Κυβέρνηση, για θετική ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο αίτημα χρηματοδότησης για νέο γήπεδο στη Λεμεσό. Την ίδια ώρα απευθύνει έκκληση προς τα σωματεία, να εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. 

Σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρακάθησαν εκπρόσωποι των σωματείων της Λεμεσού, και συζήτησαν για την ανέγερση γηπέδου στο Κολόσσι.

Η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να ξεκαθαρίσει σε ελάχιστο χρόνο, δήλωσε αμέσως μετά ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.  

“Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Κομισιόν και έχουν τροχοδρομηθεί οι απαντήσεις που θα δοθούν. Είμαστε σε επαφή και υπάρχει διάθεση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να δει με θετικό φακό αυτό το έργο”, είπε.  

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια, οι στατικές μελέτες και η επιμέτρηση είναι έτοιμα, ωστόσο τα τρία σωματεία της Λεμεσού δεν μπορούν να τα παραλάβουν διότι δεν έχουν καταβάλει το οφειλόμενο ποσό του ενός εκατομμυρίου 200 χιλιάδων ευρώ. “Η Κυβέρνηση απευθύνει έκκληση προς τα Σωματεία να είναι λίγο πιο συνεπή, να συντονίζονται μεταξύ τους διότι αυτή η ασυνέπεια στην αντιμετώπιση των υποχρεώσεών τους και η έλλειψη συντονισμού ανάμεσά τους, έχουν δημιουργήσει μία καθυστέρηση η οποία δεν δικαιολογείται”, είπε.  

Πάντως οι λεμεσιανές ομάδες εμφανίστηκαν απόλυτα ικανοποιημένες με τη θέληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για χρηματοδότηση από το κράτος μέτρων για αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού και για την ασφάλεια εντός γηπέδου.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Παιδείας, Χάρης Γεωργιάδης και Κώστας Καδής. 

Πηγή: Ant1iwo