Αρχική Εκδηλώσεις Το όραμά του για τη Λεμεσό παρουσίασε ο Γιάννης Αρμεύτης

Το όραμά του για τη Λεμεσό παρουσίασε ο Γιάννης Αρμεύτης

Εξήγγειλε και επίσημα ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τον Δήμο Λεμεσού, διεκδικώντας «Μια πόλη για όλους, με όραμα, γνώση και αποφασιστικότητα»

 

Το όραμά του για τη Λεμεσό ξεδίπλωσε ο αρχιτέκτονας Γιάννης Αρμεύτης, στο πλαίσιο ανοικτής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στον Χαρουπόμυλο Λανίτη για την επίσημη εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του. Ο Γιάννης Αρμεύτης παρουσίασε το προγραμματικό του σχέδιο και τους πυλώνες δράσεις που στοχεύουν στην ολική επαναφορά της πόλης.

Μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο κ. Αρμεύτης υπογράμμισε ότι η προσπάθειά του απευθύνεται σε όλους τους Λεμεσιανούς και τις Λεμεσιανές, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής προέλευσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ξεκινάμε, με κόμμα μας τη Λεμεσό και έγνοια μας τους ανθρώπους της».

Το όραμά του, είπε, είναι απλό: «Μια Λεμεσός περήφανη, με πρωταγωνιστικό ρόλο. Χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση, πεντακάθαρη και πράσινη. Δημιουργική και δραστήρια, με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα ξανά, με σύγχρονους χώρους άθλησης, μοντέρνες υποδομές και ζωντανό κέντρο. Μια πόλη με προσιτή στέγη, βιώσιμη και προσβάσιμη».  Πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να αλλάξει τη Λεμεσό των δύο ταχυτήτων, διεκδικώντας αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής σε όλη την επικράτεια της πόλης. «Θέλουμε μια πόλη ανοιχτή και συμπεριληπτική. Μακριά από ακραίες ανισότητες, με τους δημότες να συμβιώνουν αρμονικά απολαμβάνοντας τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες. Μια πόλη για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Για τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους και τους επιχειρηματίες. Για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Για όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης: ανθρώπους του πολιτισμού, αθλητές, επιστήμονες, επαγγελματίες, νέες και νέους, οικογένειες και παιδιά», σημείωσε ο γνωστός αρχιτέκτονας.

Ο Γιάννης Αρμεύτης ανέφερε πως κινητήρια δύναμη υλοποίησης του οράματός του είναι ο σωστός σχεδιασμός και η τεχνοκρατική επάρκεια. «Χρειαζόμαστε έναν Δήμο που να ξεκινά και να τελειώνει έγκαιρα τα έργα. Έχουμε ανάγκη έναν Δήμο που να εξυπηρετεί με ταχύτητα τους δημότες του. Έναν Δήμο δυναμικό και δραστήριο. Αποτελεσματικό, διεκδικητικό στην άντληση κονδυλίων και οικονομικά νοικοκυρεμένο. Έναν δήμο που να αναπτύσσει τη δράση του με γνώμονα τις αρχές της χρηστής διοίκησης, της λογοδοσίας και της διαφάνειας», επεσήμανε.

Ο κ. Αρμεύτης τόνισε ότι μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα τα χρόνια που πέρασαν. «Πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε περισσότερα ως Λεμεσιανοί. Γι’ αυτό επιβάλλεται να βάλουμε τον πήχη εκεί που πραγματικά δικαιούμαστε», είπε, καταλήγοντας πως σ’ αυτό το ταξίδι που ξεκινά, η Λεμεσός αποτελεί τον κοινό παρονομαστή και τη δύναμη που ενώνει.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης νέες και νέοι της Λεμεσού που ξεχωρίζουν για το έργο τους, ο Στυλιανός Λάμπρου, συνιδρυτής του Heart Group, η Σταυριάνα Χαραλάμπους, νομικός και αθλήτρια, ο Αλέξης Παπαδόπουλος, Αρχιτέκτονας και η Λία Χαράκη, χορογράφος, περφόρμερ και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους το πρόγραμμα του Γιάννη Αρμεύτη, το οποίο περιλαμβάνει θεματικές ενότητες για την αντιμετώπιση των μείζονων προβλημάτων της πόλης:

  • Το κυκλοφοριακό
  • Τα θέματα καθαριότητας και δημόσιας υγείας
  • Την πολιτιστική ένδεια
  • Το μοντέλο ανάπτυξης
  • Τις συνοικίες
  • Την κοινωνία της πόλης
  • Τον αθλητισμό, την Παιδεία και τη Νεολαία
  • Ευρωπαϊκά Προγράμματα – Χρηματοδότηση
  • Διακυβέρνηση – Προγραμματισμός

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, το πρόγραμμα του κ. Αρμεύτη θα παρουσιαστεί λεπτομερώς τις επόμενες βδομάδες.