Αρχική Τελευταία Νέα Το Τμήμα Φυλακών διακρίθηκε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Το Τμήμα Φυλακών διακρίθηκε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Το Τμήμα Φυλακών συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής #Beinclusive EU Sport Award 2021 – 2022 και διακρίθηκε ως μία από τις τρεις καλύτερες δράσεις των χωρών της Ευρώπης. Στις ΚΦ απονεμήθηκε χρηματικό ποσό 2.500 ευρώ, το οποίο θα κατατεθεί στο Ταμείο Ευημερίας των κρατουμένων.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών αναφέρεται ότι ο διαγωνισμός αφορά τη βράβευση των καλών πρακτικών στην άθληση, καινοτόμων ιδεών και πρωτοβουλιών που ακολουθούνται από διάφορους κυρίως αθλητικούς οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη για τη συμπερίληψη όλων των κοινωνικών ομάδων με σεβασμό στη διαφορετικότητα, μέσω του αθλητισμού.

Μέσα από 87 υποβολές έργων από όλες τις χώρες της Ευρώπης, το Τμήμα Φυλακών, η μοναδική Φυλακή που συμμετείχε, βραβεύτηκε στην κατηγορία “Celebrating Diversity”

Ο αθλητισμός, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των κρατουμένων και γενικότερα των Φυλακών, αφού συμβάλλει στην ευρύτερη παιδεία και υγεία τους – φυσική και ψυχική.

Προς τον σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Φυλακών έχει δημιουργήσει 8 γυμναστήρια, γήπεδα σε όλους τους ανοικτούς χώρους των πτερύγων για βόλεϋ μπωλ, badminton, ping-pong, ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, αντισφαίριση και futsal, με σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό για την εκγύμναση όλων των κρατουμένων, καθώς επίσης έχουν τοποθετηθεί σε όλους τους εξωτερικούς χώρους των πτερύγων όργανα καλλισθενικής γυμναστικής.

“Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν ακόμα μία αναγνώριση και επιβράβευση του έργου που επιτελείται στο Τμήμα Φυλακών και των αλλαγών από τις οποίες αυτό διήλθε, τα τελευταία 8 χρόνια”, σημειώνει η ανακοίνωση.