Αρχική Τελευταία Νέα Υπουργικό: Σχέδιο επιχορήγησης διακοπών ατόμων με αναπηρίες και σχέδιο για ηλιακά συστήματα

Υπουργικό: Σχέδιο επιχορήγησης διακοπών ατόμων με αναπηρίες και σχέδιο για ηλιακά συστήματα

Γραπτή δήλωση σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου εξέδωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.

Αναλυτικά:

Το Υπουργικό Συμβούλιο σε σημερινή συνεδρία του υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη έλαβε τις εξής αποφάσεις:

  • Ενέκρινε το νέο Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Ατόμων με Αναπηρίες με εφαρμογή από το 2022, από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες. Tο νέο Σχέδιο καθορίζει την επιχορήγηση, με ποσό από €300 μέχρι €700, ληπτών κοινωνικών παροχών αναπηρίας, για διακοπές που θα οργανώνουν οι ίδιοι, σύμφωνα με τις επιλογές και προτιμήσεις τους, αλλά και την πληρότητα προσβάσιμων εγκεκριμένων ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων στην Κύπρο. Από το νέο Σχέδιο αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 600 άτομα με αναπηρίες ετησίως, συν οι συνοδοί ή μέλη της οικογένειας τους. Το συνολικό επιπρόσθετο κόστος του νέου Σχεδίου θα ανέρχεται σε €300.000 ετησίως.
  • Ενέκρινε τη δωρεάν παροχή σίτισης, προγεύματος και γεύματος, σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου, Λευκωσίας, για τις σχολικές χρονιές 2021-2022 και 2022-2023.
  • Ενέκρινε το σχέδιο Χορηγιών για εγκατάσταση ή αντικατάσταση ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νέρου χρήσης σε κατοικίες. Το Σχέδιο παρέχει οικονομικά κίνητρα υπό μορφή κυβερνητικής χορηγίας για την εγκατάσταση ή αντικατάσταση ολοκληρωμένων ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νέρου χρήσης σε υφιστάμενες κατοικίες. Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν προβεί σε αντίστοιχη επένδυση. Ο προϋπολογισμός του Σχεδίου ανέρχεται σε €600.000. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2022 ή μέχρι την οριστική υποβολή 1300 αιτήσεων, όποιο από τα δύο επισυμβεί πρώτο. Το εν λόγω σχέδιο χορηγιών περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος – το Αύριο».