Αρχική Τεχνολογία To Virtual Reality αντικαθιστά τα smartphones;Αυτό πιστεύει ο ιδρυτής της Oculus!

To Virtual Reality αντικαθιστά τα smartphones;Αυτό πιστεύει ο ιδρυτής της Oculus!

O ιδρυτής της Oculus, Palmer Luckey, προβλέπει ότι το Virtual Reality θα αντικαταστήσει τα μοντέρνα smartphones κάποια στιγμή στο μέλλον. 

Για τον ιδρυτή της Oculus, σε περίπου 50 χρόνια από τώρα, τα smartphones θα έχουν γίνει αντίκες, καθώς γύρω μας θα υπάρχει ένα περιβάλλον virtual reality, μέσα στο οποίο θα προβάλλονται όλα όσα κάνουμε σήμερα με το τυπικό μας smartphone, δηλαδή όλες οι ειδοποιήσεις και τα στοιχεία της καθημερινής μας επικοινωνίας με τους άλλους. Οι δηλώσεις του Palmer Luckey κεντρίζουν το ενδιαφέρον και έγιναν στο πλαίσιο του Web Summit 2015.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο των δηλώσεων του Luckey είναι ότι πιστεύει ακράδαντα ότι ο κόσμος της ενισχυμένης πραγματικότητας και εκείνος του virtual reality θα ενοποιηθούν σε μία οντότητα, ένα κοινό δυνητικό περιβάλλον.

Ουσιαστικά, θα σταματήσουμε να κοιτούμε σε οθόνες, αλλά θα αλληλεπιδρούμε με τα στοιχεία ενός δυνητικού περιβάλλοντος που θα είναι διαρκώς διαθέσιμο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε κάποιο χειριστήριο πάνω μας, μαζί με την μετεξέλιξη ενός κράνους virtual reality.

Εύλογο είναι ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείται η τεχνολογία δυνητικής πραγματικότητας τόσο περισσότερο θα μειώνεται η τιμή για τα περιφερειακά της συστήματα, καθώς μέχρι σήμερα για να αποκτήσει κανείς τον απαραίτητο εξοπλισμό, απαιτείται να βάλει βαθιά το χέρι στις τσέπες.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…