Αρχική Τελευταία Νέα Τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο...

Τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, καθώς γιατροί και νοσηλευτές δεν μπορούν να πάρουν ανάσα και τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα.

Το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών είναι χωρίς κρεβάτια αφού οι θάλαμοι Α και Β των Πρώτων Βοηθειών (χωρητικότητας 18 ατόμων) είναι υπερπλήρεις από ασθενείς που πρέπει να μεταφερθούν σε θαλάμους. Αυτή τη στιγμή το προσωπικό κάνει εκτίμηση των ασθενών στην καρέκλα του δωματίου διαλογής, ενώ σε περίπτωση σοβαρού περιστατικού υπάρχει μόνο ένα κρεβάτι γνωστό ως “emergency” για να τοποθετηθεί.

Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι έτσι από τις 23 Δεκεμβρίου, με το προσωπικό να έχει φτάσει στα όρια του.

Αποκορύφωμα της τραγικής κατάστασης είναι το γεγονός πως το ΤΑΕΠ του κρατικού νοσοκομείου Λεμεσού, εργάζεται χωρίς αξονικό τομογράφο. Οι ασθενείς που χρήζουν τομογραφίας μεταφέρονται με το ασθενοφόρο για να υποβληθούν στην εξέταση με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται.

Σε δηλώσεις στο SigmaLive ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ Χριστός Χριστοδούλου κατήγγειλε ότι, λόγω της αυξημένης προσέλευσης των ασθενών, χρειάστηκε να ειδοποιηθούν να προσέλθουν στην εργασία νοσηλευτές που δεν εργάζονταν κανονικά και πιθανόν ήταν στην πρωινή βάρδια.

“Το ποτήρι ξεχείλισε. Τα λέμε εδώ και μήνες και δεν μας ακούει κανείς. Οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στο απροχώρητο και από πλευράς αντοχών αλλά και από πλευράς υπομονής”, λέει.

Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε μάλιστα ότι όπως έχουν τα πράγματα, αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Λεμεσού, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους ασθενείς.

Τέλος, βασικό και σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η στασιμότητα στις εισαγωγές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξεταστούν άλλοι ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αναμονή.

Πηγή: sigmalive.com…