Αρχική Τεχνολογία Universal χειριστήριο με e-ink από τη Sony

Universal χειριστήριο με e-ink από τη Sony

Η Sony παρουσίασε στην Ιαπωνία το Huis Remote Controller, το οποίο διαθέτει μέσα από την πλατφόρμα crowdfunding First Flight. 

Μία από τις καινοτομίες του Huis Remote Controller της Sony είναι  το γεγονός ότι μπορεί να χειριστεί οποιαδήποτε συσκευή του σπιτιού, όχι μόνο το στερεοφωνικό ή την τηλεόραση, αλλά και το κλιματιστικό και το σύστημα έξυπνου φωτισμού.

Όλα γίνονται από μία συσκευή με οθόνη αφής, η οποία μάλιστα είναι εφοδιασμένη με τεχνολογία e-ink, προκειμένου να γίνεται χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

image

Μπορεί να γίνει ρύθμιση του interface της συσκευής έτσι ώστε να ανταποκρίνεται η λειτουργία του controller της Sony στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του χρήστη, ανάλογα με τις συσκευές που καλείται να χειριστεί κανείς. Μέσα από μία εφαρμογή στον υπολογιστή, μπορεί κανείς να ρυθμίσει αναλόγως τις λειτουργίες του τηλεχειριστηρίου.

image

Η καμπάνια της Sony έχει ήδη ξεκινήσει για το Huis Remote Controller, το οποίο δεν αναμένεται να το δούμε εκτός των ιαπωνικών τειχών, ενώ η τιμή του εκεί διαμορφώνεται περίπου στα 220 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, το universal χειριστήριο της Sony δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί κανείς να αλληλεπιδρά με τις διάφορες συσκευές που θα εξοπλίζουν το έξυπνο σπίτι του όχι και τόσο μακρινού μας μέλλοντος.

ΠΗΓΗ:pestaola.gr…