Αρχική Τελευταία Νέα Βρετανός υπουργός Υγείας προς τους νέους:«Μη σκοτώσεις τη γιαγιά σου»

Βρετανός υπουργός Υγείας προς τους νέους:«Μη σκοτώσεις τη γιαγιά σου»

Για υπερβολική χαλάρωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάνει λόγο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Τρεις χιλιάδες νέα κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο. Με το ένα τρίτο όλων των κρουσμάτων στην Αγγλία να είναι μεταξύ 20 και 29 ετών . Ο υπουργός υγειίς Ματ Χάνκοκ έστειλε ένα απροσδόκητα οξύ μήνυμα προς τους νέους. Τους είπε να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, να τηρούν τις αποστάσεις για να μην σκοτώσουν τη γιαγιά τους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο άλλαξε την προσέγγισή του για την επιβολή γενικών περιορισμών σε ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου. Τόνισε ότι θα υιοθετήσει τις περιφερειακές ταξιδιωτικές οδηγίες για πρώτη φορά αφαιρώντας άμεσα επτά ελληνικά νησιά από την απαλλαγή από την καραντίνα 14 ημερών αλλά όχι την ηπειρωτική χώρα. Δεν γίνεται καμιά αναφορά στην Ισπανία όπου τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Στην Ιταλία, μερικά σχολεία άνοιξαν για πρώτη φορά από τον Μάρτιο. Η ιταλική κυβέρνηση έχει ορίσει την 14η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για την επανέναρξη όλων των ιταλικών σχολείων, αλλά ορισμένοι δήμοι και περιφέρειες, όπως επιτρέπεται από το νόμο, αποφάσισαν να αναβάλουν την επιστροφή στο σχολείο.Οι αντιδράσεις των μαθητών ποικίλλουν.«Θελω να συνεχίσω τις διακοπές μου»,«Και θελω και δεν θελω να επιστρέψω στο σχολείο»,«Έχω βαρεθεί»,«Είμαι χαρούμενη που θα δω πάλι τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου όλους μαζί ακόμη και κρατώντας ασφαλή απόσταση».

Στη Γαλλία κορυφαίος επιδημιολόγος προειδοποιεί πώς εάν ο αριθμός των περιπτώσεων Covid-19 συνεχίσει να αυξάνεται με τον τρέχοντα ρυθμό, η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια «κρίσιμη κατάσταση» σε αρκετές περιοχές τον Δεκέμβριο. Επί του παρόντος, η αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων την εβδομάδα κυμαίνεται στο 30% με μια αύξηση 15% του αριθμού των νοσηλευομένων .