Αρχική Τελευταία Νέα Υπούργειο Παιδείας: Όλες οι πληροφορίες για εγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά...

Υπούργειο Παιδείας: Όλες οι πληροφορίες για εγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) πληροφορεί τους γονείς/κηδεμόνες ότι, οι εγγραφές/μετεγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2023-2024, θα γίνουν όπως και την περσινή σχολική χρονιά.

 

Συγκεκριμένα, για την ομαλή διεξαγωγή των εγγραφών/μετεγγραφών, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να ακολουθήσουν τα παρακάτω:

 

  1. χρονοσ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  • Οι εγγραφές μαθητών/ριών για τη σχολική χρονιά 2023-2024 στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, θα πραγματοποιηθούν από τις 16 μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου 2023.
  • Νέα περίοδος εγγραφών δεν θα υπάρξει, εκτός από μαθητές/μαθήτριες οι οποίοι/ες για εύλογη αιτία δεν ήταν δυνατόν να εγγραφούν την πιο πάνω χρονική περίοδο.
  • Σε κανένα σχολείο δεν θα εγκρίνονται επιπλέον τμήματα από αυτά που προκύπτουν από τις εγγραφές του Ιανουαρίου (16-18 Ιανουαρίου 2023). Ως εκ τούτου, όσοι γονείς/κηδεμόνες δεν εγγράψουν τα παιδιά τους τον Ιανουάριο, θα υποχρεώνονται να τα εγγράψουν στο πλησιέστερο σχολείο της περιοχής τους, στο οποίο θα υπάρχουν κενές θέσεις.
  • Μετά τις 18 Ιανουαρίου 2023, όσοι/ες μαθητές/μαθήτριες παρουσιαστούν για νέα εγγραφή ή μετεγγραφή στα σχολεία, θα πρέπει να απευθύνονται στο οικείο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας (Ε.Γ.Π.). Τα Ε.Γ.Π. θα ενημερώνουν, για τις νέες εγγραφές ή μετεγγραφές, τα σχολεία που επηρεάζονται.
  • Τα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία (Ε.Ο.Σ.) έχουν υποχρεωτική φοίτηση μέχρι τις 15:05 ή μέχρι τις 16:00 (εκτός Τετάρτης όπου ισχύει το ωράριο 7:45 μέχρι 13:05, με εξαίρεση το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου που έχει πενθήμερη απογευματινή φοίτηση). Ισχύει ένα μόνο ωράριο αποχώρησης για όλους/ες τους/τις μαθητές/μαθήτριες του κάθε Ε.Ο.Σ. Όσοι γονείς/κηδεμόνες δεν μπορούν να τηρήσουν το συγκεκριμένο ωράριο, θα πρέπει να ζητήσουν εγγραφή/μετεγγραφή σε άλλο σχολείο, εντός των χρονοδιαγραμμάτων εγγραφών/μετεγγραφών (16-18 Ιανουαρίου 2023).

 

  1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

2.1 Μαθητές/Μαθήτριες που κατά την παρούσα σχολική χρονιά φοιτούν:

  • στις τάξεις Α΄ – Ε΄ Δημοτικού
  • στην Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση (δηλαδή παιδιά με ημερ. γέννησης 1/9/2017 – 31/12/2017)
  • στο Νηπιαγωγείο της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας και έχουν ημερομηνία γέννησης 1/1/2018 – 31/12/2018.

 

Για τις πιο πάνω κατηγορίες μαθητών/ριών ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία εγγραφών/μετεγγραφών:

  • 16 Ιανουαρίου 2023: Τα σχολεία αποστέλλουν στους γονείς/κηδεμόνες, μέσω των παιδιών, έντυπο για Δήλωση Εγγραφής. Τα σχολεία που λειτουργούν με Κύκλο Α και Β, αποστέλλουν, επιπρόσθετα, το έντυπο ΔΔΕ 11 για τα παιδιά της Γ΄ τάξης.
  • 17-18 Ιανουαρίου 2023: Οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν το έντυπο και το αποστέλλουν, μέσω των παιδιών τους, πίσω στο σχολείο. Τα παιδιά της Γ΄ τάξης (στα σχολεία Κύκλου Α και Β) προσκομίζουν, επίσης, συμπληρωμένο, και το έντυπο ΔΔΕ11.
  • 19 Ιανουαρίου 2023: Τα σχολεία ελέγχουν τα έντυπα που συνέλεξαν για να διαπιστώσουν εάν ανταποκρίθηκαν όλοι οι γονείς. Διαφορετικά, γίνεται υπενθύμιση, ώστε το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2023, να επιστραφούν όλα τα έντυπα στο σχολείο. Ταυτόχρονα, τα σχολεία ελέγχουν τα έντυπα εγγραφής για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν μετεγγραφή του παιδιού τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προωθείται στους συγκεκριμένους γονείς/κηδεμόνες, μέσω των παιδιών τους, το έντυπο ΔΔΕ 33.
  • Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2023: Επιστρέφονται στο σχολείο όλες οι Δηλώσεις Εγγραφής, τα έντυπα ΔΔΕ 11 και τα έντυπα μετεγγραφής ΔΔΕ 33.

 

 

2.2 Μαθητές/Μαθήτριες που θα εγγραφούν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο Δημόσιο Νηπιαγωγείο ή Δημοτικό Σχολείο

Για τους/τις πιο πάνω μαθητές/μαθήτριες ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία εγγραφών/μετεγγραφών:

  • 16-18 Ιανουαρίου 2023: Οι γονείς/κηδεμόνες τοποθετούν σε κλειστό φάκελο, όλα τα απαραίτητα έντυπα/πιστοποιητικά/έγγραφα για την εγγραφή του παιδιού τους στο σχολείο της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας και την αίτηση για μετεγγραφή (εάν επιθυμούν μετεγγραφή). Στη συνέχεια, ρίχνουν τον κλειστό φάκελο σε ειδικό κιβώτιο που θα τοποθετηθεί στον χώρο του σχολείου.
  • Στον ίδιο χώρο, θα υπάρχουν και τα απαραίτητα έντυπα για εγγραφή (έντυπο ΔΔΕ 11) και για μετεγγραφή (έντυπο ΔΔΕ 33) για τους γονείς/κηδεμόνες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες προσέρχονται στον συγκεκριμένο χώρο έχοντας συμπληρώσει, εκ των προτέρων, όλα τα απαραίτητα έντυπα απλώς για να ρίξουν στο κιβώτιο τον φάκελο και αποχωρούν.
  • 16-18 Ιανουαρίου 2023: Το σχολείο μελετά όλες τις αιτήσεις εγγραφών/ μετεγγραφών και επικοινωνεί τηλεφωνικώς με όλους τους γονείς/κηδεμόνες:
    • για να επιβεβαιώσει την εγγραφή του παιδιού,
    • για να εξασφαλίσει τυχόν πληροφορίες/στοιχεία που δεν έχουν δοθεί/ προσκομιστεί και
    • για να ενημερώσει τους γονείς/κηδεμόνες ότι η αίτησή τους για μετεγγραφή θα προωθηθεί στο οικείο Ε.Γ.Π. και μόλις το σχολείο έχει οποιαδήποτε πληροφόρηση θα τους ενημερώσει σχετικά.
  • Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2023: Προσκομίζονται στο σχολείο τυχόν στοιχεία/ πιστοποιητικά που δεν είχαν υποβληθεί με την αίτηση για εγγραφή/μετεγγραφή.

 

2.3 Μαθητές/Μαθήτριες που επιθυμούν να φοιτήσουν στο κατεχόμενο Δημοτικό Σχολείο Κορμακίτη ή στο κατεχόμενο Νηπιαγωγείο Κορμακίτη

Το Υ.Π.Α.Ν. προτίθεται να λειτουργήσει Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στον Κορμακίτη από την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, νοουμένου ότι υπάρξει ενδιαφέρον και γίνουν εγγραφές του απαιτούμενου αριθμού μαθητών/ριών.