Αρχική Τελευταία Νέα Υπουργός Δικαιοσύνης: «Από άλλη ομάδα αστυνομικών η επανεξέταση του τροχαίου του 2012»

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Από άλλη ομάδα αστυνομικών η επανεξέταση του τροχαίου του 2012»

Η εκ νέου εξέταση του τροχαίου δυστυχήματος του 2012 γίνεται από άλλη ομάδα αστυνομικών που δεν είχε εμπλοκή στην προηγούμενη εξέταση, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου.

Ερωτηθείσα σχετικά κατά τη διάρκεια δηλώσεών της στη Βουλή, η κ. Προκοπίου είπε ότι εδώ και δύο εβδομάδες έχει ξεκινήσει η διαδικασία επανεξέτασης του τροχαίου ύστερα από αίτημα από τον δικηγόρο της οικογένειας.

Σημείωσε ότι εδώ και δύο εβδομάδες άρχισε η επίσημη διαδικασία από άλλη ομάδα αστυνομικών που δεν είχε καμιά εμπλοκή στην προηγούμενη εξέταση. Τόνισε ότι το Υπουργείο δίνει τη δέουσα σημασία στην επανεξέταση του φακέλου.

Ερωτηθείσα για το κατά πόσον υπάρχει πλήγμα στο κύρος της αστυνομίας λόγω των διάφορων περιστατικών που είδαν το φως το δημοσιότητας, η Υπουργός είπε ότι τους τρεις μήνες που βρίσκεται η ίδια στο Υπουργείο, βλέπει ότι η Αστυνομία ανταποκρίνεται άμεσα και αυτεπάγγελτα σε πολλά θέματα, όπως το θέμα της κ. Ατταλίδου, το επεισόδιο που έγινε στην Αγία Νάπα με την Τουρκοκύπρια και το επεισόδιο με τον διανομέα φαγητού.

«Είδαμε να υπάρχουν επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η Αστυνομία ήδη είχε προβεί σε συλλήψεις και είχε ερευνήσει την υπόθεση», ανέφερε.

Σημείωσε ότι απ’ ότι φαίνεται δεν χρειάζεται καμιά παρέμβαση για να κάνει η Αστυνομία τη δουλειά της.

Σε ερώτηση για καταγγελίες για διαφθορά στην Αστυνομία, είπε ότι η διαφθορά βρίσκεται παντού για αυτό και υπάρχει και Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της διαφθοράς για να διερευνήσει το θέμα.

Πηγή: ant1live.com