Αρχική Λεμέσιος Άλλα τον Μάη 2010, άλλα τον Μάη 2011

Άλλα τον Μάη 2010, άλλα τον Μάη 2011

19 Μαίου 2010 – Εφημερίδα “Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ”Η Σχολή Καλών Τεχνών θα γίνει στη Λεμεσό και θα ενταχθεί στο ΤΕΠΑΚ, αφού, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος ενημερώθηκε χθες για την πορεία της κτιριακής ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, «τα Πανεπιστήμια δεν πρέπει να κατατεμαχίζονται». Ερωτηθείς ο Ανδρέας Δημητρίου σχετικά με τη διεκδίκηση της Σχολής Καλών Τεχνών και από άλλες πόλεις και κοινότητες, είπε ότι ενώπιον της πολιτείας υπάρχει μόνο μια πρόταση και συγκεκριμένα αυτή που αφορά στη στέγασή της στο ΤΕΠΑΚ, η οποία και έχει φτάσει σε τελική φάση μετά από πολλές διαπραγματεύσεις και επομένως «η βούληση της πολιτείας είναι ότι σύντομα θα προχωρήσει στη λήψη της πολιτικής απόφασης για την ίδρυση της Σχολής».

13 Μαίου 2011 – Εφημερίδα “Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”Καμιά ακόμα απόφαση για τη Σχολή Καλών ΤεχνώνΤι δηλώνει ο υπουργός Παιδείας προς τους Παφίτες που θέλουν τη Σχολή στην πόλη τους

ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΥπομονή συνιστά ο Υπουργός Παιδείας σε φορείς της Πάφου, όσον αφορά στη Σχολή Καλών Τεχνών. Συγκεκριμένα, το θέμα της ίδρυσης Σχολής Καλών Τεχνών βρίσκεται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη την απόφαση για την πόλη στην οποία θα λειτουργήσει μια τέτοια πανεπιστημιακή σχολή. Αυτό αναφέρει ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρέας Δημητρίου, με αφορμή σχετικό διάβημα του Φειδία Σαρίκα. Ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει ότι πέραν της Σχολής Καλών Τεχνών, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σταδιακά στην ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών με γνώμονα την υψηλή ποιότητα στην παρεχόμενη εκπαίδευση και τις πραγματικές ανάγκες του τόπου.

«Το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας νέων πανεπιστημιακών τμημάτων και σχολών, καθώς και ο χώρος στέγασης τους», αναφέρει ο κ. Δημητρίου, «απασχολεί ιδιαίτερα το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Όσον αφορά στο θέμα της Σχολής Καλών Τεχνών, βρίσκεται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. Η πολιτική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη και κατά συνέπεια δεν έχει επιλεγεί η πόλη στην οποία θα εγκατασταθεί».

Το μέλος της απελθούσας Βουλής, Φειδίας Σαρίκας, είχε επισημάνει με την παρέμβαση του προς το υπουργείο Παιδείας ότι οι φορείς της επαρχίας διαφωνούν ριζικά με τη θέση ότι σχολές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΠΑΚ δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε περιοχές εκτός εκείνων που λειτουργούν ήδη.

«Η Πάφος, με την πλούσια ιστορία και πολιτιστική δραστηριότητα και ως η περιοχή με τη διαχρονική σημαντική συμβολή στις καλές τέχνες», ανέφερε, «είναι η πλέον κατάλληλη για τη χωροθέτηση της σχολής αυτής.

Ειδικά σήμερα που υποφέρει από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, η ανάγκη για λήψη αποφάσεων που θα στηρίξουν την τοπική οικονομία και θα αναζωογονήσουν πνευματικά και πολιτιστικά την περιοχή, η ίδρυση της σχολής αυτής κρίνεται επιτακτική» καταλήγει.

no comments no comments no comments no comments no comments no comments no comments

Ο ΛΕΜΕΣΙΟΣ…