Αρχική Λεμέσιος Ο Turbo και το πολυεργαλείο

Ο Turbo και το πολυεργαλείο

Οι αθλητικογράφοι της πρωτεύουσας, οι κατά τ΄άλλα γράφοντες και ομιλόντες, σε τάχατες Παγκύπρια Μ.Μ.Ε., συμπεριφέρθηκαν για μια ακόμη φορά, σαν γνήσια τέκνα της πρωτεύουσας, αδιαφορώντας αν οι εφημερίδες τους, πωλούνται και διαβάζονται, καλώς ή κακώς, σε όλη την Κύπρο.

Έτσι λοιπόν, ανακάλυψαν τον Μέσι του Κυπριακού πρωτάθληματος. Ο Ατόρνο, με το που υπέγραψε στον ΑΠΟΕΛ και ασχέτως αν ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ με ανακοίνωση λέει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι δικός του, έγινε λοιπόν ο Παραγουανός εν μια νύκτι, ο ποδοσφαιριστής turbo το πολυεργαλείο.

Και έτρεξαν τα λαγωνικά και οι super αθλητικοί συντάκτες του νησιού, να ρωτήσουν ειδήμονες, παλιούς προπονητές του ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό, για να μας πουν για την αξία του. Για να είμαι ειλικρινής, προς στιγμής και διαβάζοντας τις δηλώσεις Κλίγκερ, λίγο έλειψε να νομίσω ότι ο ποδοσφαιριστής τώρα έρχεται στην Κύπρο.

Κι΄ευτυχώς που άκουσα δίπλα μου ένα οκτάχρονο, να μου θυμίζει, ότι ο Ατόρνο είναι στην Κύπρο εδώ και πέντε χρόνια. Κι΄όμως τα δημοσιεύματα μιλούσαν για τον ποδοσφαιριστή που έβγαζε μάτια πριν μια εξαετία στον Ισραήλ. Σαν και δεν τον γνωρίζει κανένας μας.

Εν κατακλείδι κι΄επειδή έχω πολυλογίσει, για μια ακόμη φορά αποκαλύφθηκε η νοοτροπία των δημοσιογράφων, είτε πολιτικού είτε αθλητικού ρεπορτάζ, να συμπεριφέρονται με τρόπο τοπικιστικό, σαν και τα Παγκύπρια Μ.Μ.Ε. στα οποία εργάζονται, να απευθύνονται μόνο σε Λευκωσιάτες.

Είναι όντως δικαίωμα τους, όπως είναι κι΄εμάς δικαίωμα μας, να τους κρίνουμε, να τους κατακρίνουμε και να καλέσουμε όσους δεν νοιώθουν ιθαγενείς και παπουίνοι πάνω στις φοίνικες, να σταματήσουν να τους διαβάζουν. Το κάθε τι έχει άλλωστε και τα όρια του.

Ο ΛΕΜΕΣΙΟΣ  …