Αρχική Τελευταία Νέα Για 17ο χρόνο ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει «Τα Mεγάλα Mπαλέτα», φέτος «Η...

Για 17ο χρόνο ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει «Τα Mεγάλα Mπαλέτα», φέτος «Η Λίμνη των Κύκνων» από την Αγία Πετρούπολη

Για  17ο  χρόνο ο  Δήμος Λεμεσού πραγματοποιεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας,  «Τα Mεγάλα Mπαλέτα». Ένας θεσμός στον οποίο μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί και παρουσιάσει  τη δουλειά τους κορυφαίες ομάδες από όλο τον κόσμο όπως  τα μπαλέτα του Κρεμλίνου, το Bolshoi, Kirov, Eifman, Bejart, Batsheva, το Εθνικό Μπαλέτο Μασσαλίας  και άλλα.

Φέτος, μέσα στα πλαίσια της πολιτιστικής συνεργασίας με την Αγία Πετρούπολη  θα φιλοξενηθεί για πρώτη  φορά το περίφημο Μπαλέτο του Θεάτρου  Ermitage που θα παρουσιάσει ένα από τα αριστουργήματα του κλασσικού ρεπερτορίου, το έργο «Η Λίμνη των Κύκνων»  σε μουσική  Pyotr Ilyich Tchaikovsky και χορογραφία του  Μarius Petipa.  Η ομάδα  αποτελείται από  40 άτομα και το έργο θα  παρουσιάζεται για ολόκληρο το καλοκαίρι  στο πανέμορφο θέατρο όπου ευρίσκεται στο Μουσείο Ermitage της Αγίας Πετρούπολης.

Οι παραστάσεις στην Λεμεσό θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού την   1ην και 2 Ιουλίου 2016  στις  20:30 .

 

Είναι πράγματι πολύ σημαντικό στις μέρες που ζούμε  όπου σε όλους του   τομείς επικρατούν οι εύκολες από κάθε άποψη λύσεις, ένας Δήμος να τολμά και να συνεχίζει  για  17ο χρόνο ένα τέτοιο θεσμό.  Ένα θεσμό  που απαιτεί μεγάλο οικονομικό  κόστος αλλά και σωστή οργάνωση  λόγω της φήμης και του πολυπρόσωπου σχήματος.

Ο Δήμος Λεμεσού έδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι έχει και τον τρόπο και τη δύναμη  να συνεχίσει με επιτυχία αυτό τον μεγάλο θεσμό.

 

Η «Λίμνη των Κύκνων»  θεωρείται ίσως το σημαντικότερο έργο του διεθνούς κλασσικού ρεπερτορίου με την υπέροχη μουσική του Tchaikovsky αλλά και τη διαχρονική χορογραφία του Petipa.

 

Ο Δήμος Λεμεσού πραγματικά προσφέρει τις παραστάσεις αυτές  στους δημότες του και στους ξένους επισκέπτες  της Λεμεσού και της Κύπρου γενικότερα αφού διατηρεί τη τιμή των εισιτηρίων σε πολύ χαμηλά επίπεδα ώστε να μπορεί όλος ο κόσμος να παρακολουθεί τις παραστάσεις αυτές.

 

Εισιτήρια από τα ταμεία:

Κηποθεάτρου  και» Οδού Ειρήνης  158» τηλ: 25 37 28 55

Hλεκτρονικά από tickethour.com.cy   και ACS couriers

Θεσμικοί  χορηγοί  :   Υπουργείο  Παιδείας & Πολιτισμού,  RCB Bank

Χορηγοί:   ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ,  FXTM ,  OPAP,    METAQUOTES, ETALON GROUP,

ARETI GROUP,  KOT, CYPRUS  INFORM,CYPRUS LAND…