Αρχική BusinessNews Δυναμική διαμαρτυρία: Κλείνουν την είσοδο του Λιμανιού οι επαγγελματίες ψαράδες

Δυναμική διαμαρτυρία: Κλείνουν την είσοδο του Λιμανιού οι επαγγελματίες ψαράδες

Δυναμική διαμαρτυρία εξήγγειλαν για αύριο Τετάρτη οι επαγγελματίες ψαράδες στη Λεμεσό, απειλώντας να κλείσουν με τις βάρκες τους την είσοδο του νέου λιμανιού.  
 
Την αντίδραση των επαγγελματιών ψαράδων της Λεμεσού έχει προκαλέσει η απόφαση του Τμήματος Αλιείας  να κλείσει το δίαυλο διέλευσης σκαφών τους  που υπήρχε μέχρι σήμερα μεταξύ των δύο  προστατευόμενων περιοχών στη θάλασσα της ακτής Ολυμπίων.
 
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων Λεμεσού Λούκας Πλατρίτης οι 54 επηρεαζόμενοι επαγγελματίες ψαράδες θα προχωρήσουν από αύριο σε δυναμικά μέτρα μη αποκλειόμενου του κλεισίματος της θαλάσσιας εισόδου του λιμανιού της Λεμεσού με τα σκάφη τους.
 
ΑΛΚ -Γιατί κλείνει ο δίαυλος
 
Για λόγους ασφάλειας κλείνει ο δίαυλος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Grown Plaza Δασουδιού, δηλώνει ο λειτουργός στο Τμήμα Αλιείας Γιώργος Παγιάτας.
 
Ο λειτουργός του τμήματος αλιείας πρόσθεσε πως οι επαγγελματίες ψαράδες έχουν ενημερωθεί πως ανάλογος χώρος εντός της θαλάσσης, θα απελευθερωθεί στην προστατευόμενη λόγω υφάλου θαλάσσια περιοχή στην Αμαθούντα.
 
Το θέμα ασφάλειας όπως είπε ο κ. Παγιάτας είχε τεθεί πριν ένα χρόνο όταν είχαν δημιουργηθεί οι δυο προστατευόμενες περιοχές για σκοπούς προστασίας της θαλάσσιας ζωής  και η δεύτερη για σκοπούς καταδύσεων, τόσο από την Αρχή Λιμένων όσο και από την λιμενική Αστυνομία.
 
Οι εργασίες για την ενοποίηση ουσιαστικά των δυο προστατευόμενων περιοχών θα ξεκινήσουν την Πέμπτη και θα διαρκέσουν κάποιες μέρες. Στην ενοποιημένη προστατευόμενη περιοχή θα μπορούν να εισέρθουν μόνο καταδυτικά σκάφη, σκάφη της λιμενικής και σκάφη των ναυτικών ομιλών που δεν θα φέρουν μηχανές καυσίμων.