Αρχική Από το Παρελθόν Ο οικογενειάρχης που στραγγάλισε την ερωμένη του και 7 ημέρες μετά την...

Ο οικογενειάρχης που στραγγάλισε την ερωμένη του και 7 ημέρες μετά την έκαψε στην Άλασσα

Λεμεσός, 25 Μαρτίου 1986

Η Κωνσταντία, άλλως Ντίνα Περλάκη, βρέθηκε νεκρή σε απόκρημνη περιοχή στην τοποθεσία «Ζυγός» κοντά στο γεφύρι της Άλασσας στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών. Το πτώμα της ήταν μισοκαμένο και σε κατάσταση αποσύνθεσης. Όπως διαπιστώθηκε ο θάνατος είχε προέλθει από στραγγαλισμό, τουλάχιστο πέντε αλλά δυνατό επτά μέρες πριν την ανεύρεση του πτώματος της.

Την τελευταία φορά που η Ντίνα θεάθηκε εν ζωή ήταν το βράδυ της 17.3.86, 8 ημέρες προηγουμένως, όταν έφυγε από την εργασία της στη μπυραρία LA BELLE VIE, συνοδευόμενη από το Χριστάκη Μιχαηλίδη.

Ήταν γύρω στις 11 το βράδυ. Οι δυο έφυγαν μαζί. Έκτοτε κανένας δεν είδε ζωντανή τη Ντίνα εκτός από τον Μιχαηλίδη. Εξαφανίστηκε… Ο Μιχαηλίδης και η Περλάκη διατηρούσαν φανερές ερωτικές σχέσεις τους τελευταίους 18 μήνες πριν την εξαφάνισή της.

Το 1984 ο Χριστάκης Μιχαηλίδης ήταν ένας μεσήλικας οικογενειάρχης, πατέρας τεσσάρων παιδιών. Ζούσε με τη σύζυγο του και τα άγαμα παιδιά του στη Λεμεσό. Διατηρούσε κατάστημα πώλησης υποδημάτων στο οποίο απασχολείτο εκτός από τον ίδιο και η γυναίκα και η κόρη του. Εκεί γνώρισε τη Ντίνα Περλάκη με την οποία συνήψε ερωτικές σχέσεις.

Η Ντίνα είχε επιστρέψει στην Κύπρο με τα παιδιά της το 1983 μετά την κατάρρευση του γάμου της με τον Περλάκη. Πριν την επάνοδό της στην Κύπρο η οικογένεια ζούσε στην Ελλάδα. Στην Κύπρο έμενε με τα παιδιά της κοντά στους δικούς της, τη μητέρα της και την αδελφή της, στην Επισκοπή, όπου εργαζόταν στα αγροκτήματα της περιοχής. Η μητέρα της, η αδελφή και ο γαμπρός της, γνώριζαν για τις σχέσεις της με τον Μιχαηλίδη, τις οποίες άλλωστε ούτε η Ντίνα ούτε ο Μιχαηλίδης κρατούσαν μυστικές.

Η αδιαφορία του Μιχαηλίδη που τον «έκαψε»

Η εξαφάνιση της Ντίνας καταγγέλθηκε στην αστυνομία το απόγευμα της 19.3.86 από τα παιδιά της με την προτροπή και τη συνοδεία της δασκάλας τους. Και οι συγγενείς της ανάφεραν την ίδια μέρα την εξαφάνισή της στην αστυνομία. Ωστόσο ο Μιχαηλίδης έδειχνε αδιαφορία για την εξαφάνιση της συντρόφου του.

Στις 14.3.86 η Περλάκη συνοδευόμενη από τον Μιχαηλίδη ζήτησε εργασία σε μπαρ. Στις 15.3.86 προσλήφθηκε. Την ίδια ημέρα ο Μιχαηλίδης την επισκέφθηκε στο μπαρ μαζί με τα παιδιά της και το ίδιο βράδυ, μετά την εργασία της, την πήρε στη Λάνια για την βάπτιση του παιδιού κάποιου φίλου του.

Στις 17.3.86 στο μπαρ και στην παρουσία του Μιχαηλίδη, θαμώνες προσπάθησαν να γνωριστούν με την Ντίνα, η οποία τους απαντούσε.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Μιχαηλίδης επέστρεψε στο μπαρ και έφυγε μαζί με την νεαρή…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ