Αρχική Τεχνολογία Εικονική τηλεμεταφορά με το Microsoft HoloLens

Εικονική τηλεμεταφορά με το Microsoft HoloLens

Ένα νέο τρόπο τηλεμεταφοράς προτείνει στους χρήστες του HoloLens η Microsoft, με το holoportation, όπως ονομάζει την μεταφορά σε virtual περιβάλλον.

Μπορεί να απέχουμε ακόμα από την εποχή που θα μπορούμε να διακτινιστούμε σε άλλα σημεία, όπως μας δείχνει το Star Trek, αλλά η Microsoft θέλει να μας βοηθήσει να το κάνουμε πράξη στο εικονικό περιβάλλον, με τη βοήθεια του HoloLens, το οποίο μπορεί να δώσει στους χρήστες του την ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, ακόμα και εάν απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα ο ένας από τον άλλο.

image

Μέσα από ένα video στο YouTube, η Microsoft δείχνει τη λειτουργία του holoportation, το οποίο δεν προσφέρει μόνο επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ τρισδιάστατων ειδώλων απομακρυσμένων χρηστών, αλλά και τη δυνατότητα της τρισδιάστατης προβολής καταγεγραμμένων εικόνων σε οποιαδήποτε επιφάνεια μπροστά από τον χρήστη, είτε σε πραγματικό, είτε σε μικρότερο μέγεθος.

image

Για την ολοκληρωμένη χρήση του συστήματος είναι απαραίτητη η τοποθέτηση 3D καμερών στο χώρο. Η τεχνολογία του holoportation είναι δημιούργημα του τμήματος Interactive 3D Technologies της Microsoft Research. Η μικρή επίδειξη των δυνατοτήτων του συστήματος από την Microsoft δείχνει τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται για την χρήση του HoloLens, στο οποίο επενδύει σοβαρά η εταιρεία.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…