Αρχική Λεμέσιος Επέστρεψα στην αγαπημένη μου Λεμεσό

Επέστρεψα στην αγαπημένη μου Λεμεσό

Επέστρεψα επιτέλους στην Λεμεσό μου, δυστυχώς όμως η κάθε επιστροφή, μου θυμίζει πόσο είμαστε υποανάπτυκτοι πολιτιστικά, πολιτισμικά και κοινωνικά. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και αυτή η μόνη πραγματικότητα. Δεν είμαστε τίποτα αξιόλογο και γι΄αυτό δεν φταίει ο τόπος αλλά φταίνε οι άνθρωποι.

Έχω ταξιδέψει τους τελευταίους μήνες, πάρα πολύ. Ταξίδεψα σε όλη την Ευρώπη, από Τουρκία μέχρι και την Σκανδιναβία. Επισκέφθηκα 12 χώρες και πέραν των 40 πόλεων. Τα συμπεράσματα μου, τραγικά για την πόλη μου. Και η απελπισία μου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, βλέποντας πως ξοδεύονται τα λεφτά της ανάπλασης.

Τα χρήματα που η Ε.Ε. μας έδωσε για να κάνουμε έργα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την πόλη μας, έργα για τα επόμενα τριάντα χρόνια, τα πετάμε στο κάλαθο των αχρήστων. Και διερωτούμε. Αυτοί που αποφασίζουν, αυτοί δεν ταξίδεψαν, δεν ταξιδεύουν και δεν βλέπουν;

Επειδή είναι πολλά τα θέματα που θέλω να θίξω, θα το πάω σιγά σιγά και ένα για κάθε φορά. Περιληπτικά σας αναφέρω τα θέματα που θα ήθελα να ασχοληθώ. Θέμα λιμανιού, θέμα κέντρου πόλης, θέμα εκκλησιών, θέμα αρχαιοτήτων, θέμα πλατειών, θέμα πεζοδρόμων, θέμα τουρισμού κρουαζιέρας.

Ο ΛΕΜΕΣιος  …