Αρχική Λεμέσιος Ε, όχι και τουριστική η Λεμεσός…

Ε, όχι και τουριστική η Λεμεσός…

Τελικά είναι ή δεν είναι η Λεμεσός, τουριστικός προορισμός. Είναι ή δεν είναι μέρος προσέλκυσης τουριστών; Κι΄αν τελικά δεν είναι, όπως φαίνεται να λέει το δημοτικό μας συμβούλιο, οι καταστηματάρχες και η κυρία υπουργός εργασίας, προς τι όλα αυτά τα έργα;

Γήπεδα golf, μαρίνες, συνεδριακά κέντρα, αναπλάσεις, spa resorts, ουρανοξύστες, υπερσύγχρονη αίθουσα επιβατών, όλα αυτά τα φτιάχνουμε για τους ντόπιους ή για τις σριλανκέζες και τους συμπαθητικούς μπαγκλαντές;

Προς τι όλες αυτές οι επενδύσεις, σε μια πόλη, “κατ’εμάς”, όχι τουριστική;

Ποιό κάτω σας παραθέτουμε δημοσίευμα της εφημερίδας Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σχετικά με το θερινό ωράριο. Μέσα από αυτό φαίνεται ότι τελικά η Λεμεσός δεν έχει σχέση με τον τουρισμό.

Διαβάστε και θαυμάστε πιο κάτω, στο σχετικό ρεπορτάζ. Ηη Λευκωσία απαιτεί να είναι τουριστική και η Λεμεσός, δεν θέλει!!!

Μερικές εβδομάδες πριν την έκδοση του διατάγματος που ορίζει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές, από την 1η Απριλίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου, και, όλα δείχνουν ότι, η υπουργός Εργασίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, καλείται και φέτος να συγκεράσει ισχυρά αλληλοσυγκρουόμενα οικονομικά συμφέροντα, μεγάλων και μικρών εμπορευόμενων, οι οποίοι προσδοκούν στην αύξηση της πίτας που κατέχουν στην αγορά.

Επίμαχο ζήτημα, όπως και πέρσι, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή στη Λεμεσό, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να διατηρούν έντονες απόψεις και να μην είναι διατεθειμένες να κάνουν πίσω. Με τους υποστηρικτές να απαιτούν ομοιόμορφη ρύθμιση, όπως τις άλλες επαρχίες.

Το άλλο νεότερο στοιχείο που ξεχωρίζει είναι η διεκδίκηση των εμπορευόμενων στην πρωτεύουσα για ανοικτά καταστήματα την Κυριακή ολόχρονα.

Ενδεικτικό της δυσκολίας του ωραρίου είναι και το γεγονός ότι, οι επαρχιακές Συμβουλευτικές Επιτροπές κατέληξαν στις εισηγήσεις με πλειοψηφία, με εξαίρεση τη Λάρνακα όπου υπήρξε ομοφωνία. Όλες ζητούν επανάληψη των περσινών ρυθμίσεων βάζοντας όμως, και νέες… ουρές.

Ειδικότερα, στη βάση των εισηγήσεων των Συμβουλευτικών Επιτροπών το σκηνικό που έχει ενώπιον της η υπουργός Εργασίας διαμορφώνεται ως εξής:

Λευκωσία:Προτείνεται να χαρακτηριστεί τουριστική η εντός των τειχών περιοχή και το ωράριο των καταστημάτων την Κυριακή να εκτείνεται ώς και τις 10 μ.μ. Επιπλέον, προτείνεται όπως η εν λόγω ρύθμιση ισχύσει σε ετήσια βάση. Με την πρόταση συμφωνούν μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες.Λεμεσός:Προτείνεται όπως από Δευτέρα-Σάββατο τα καταστήματα να λειτουργούν ώς τις 11.00 μ.μ. και την Κυριακή να είναι κλειστά.Λάρνακα:Προτείνεται επανάληψη της περσινής ρύθμισης, που περιλαμβάνει το εμπορικό κέντρο (οδός Ερμού) και την παραλιακή οδό, από τη μαρίνα ώς και την περιοχή Μακένζι, με το ωράριο της Κυριακής να ισχύει έως τις 7.00 μ.μ.Αμμόχωστος:Προτείνεται η περσινή ρύθμιση, δηλαδή, τα καταστήματα στον Πρωταρά ναλειτουργούν από Δευτέρα-Σάββατο ώς τις 11.00 μ.μ. και την Κυριακή ώς τις 7.00 μ.μ. Ανάλογο ωράριο να τηρείται και στην Αγία Νάπα.

Επιπλέον, όμως, υποβάλλεται εισήγηση όπως, την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου τα καταστήματα να λειτουργούν ώς τις 11.00 μ.μ. όλη τη βδομάδα. Επίσης, ακούγονται φωνές επιχειρηματιών που ζητούν όπως και το Παραλίμνι χαρακτηριστεί τουριστική.Πάφος:Προτείνεται όπως η εμπορική περιοχή στην Πάνω Πάφο από Δευτέρα-Σάββατο λειτουργεί ώς τις 9.00 μ.μ. και την Κυριακή να είναι κλειστή. Τα δε καταστήματα στην Κάτω Πάφο από Δευτέρα μέχρι Κυριακή να λειτουργούν ώς τις 10.00 μ.μ.

ΠΗΓΗ: Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ο ΛΕΜΕΣΙΟΣ…