Αρχική ΤΕΠΑΚ Ημερίδα «Ηλεκτρονικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, e-CUT»

Ημερίδα «Ηλεκτρονικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, e-CUT»

Στις 25 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα για το συγχρηματοδοτούμενο έργο «Ηλεκτρονικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, e-CUT» με θέμα “Από τη θεωρία στην πράξη”.

Το έργο το οποίο ολοκληρώνεται στις 15 Δεκεμβρίου 2015, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα 2007-2013» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Άξονας Προτεραιότητας «Κοινωνία της Γνώσης και Καινοτομία», Ειδικός Στόχος «Ενίσχυση των υποδομών δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης») με προϋπολογισμό 4.000.000€.

Στην ημερίδα έγινε μια γενική ανασκόπηση του έργου και ακολούθως παρουσιάστηκαν τα κυριότερα συστήματα τα οποία έχουν να κάνουν άμεσα με τους χρήστες της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το Σύστημα Ηλεκτρονικής Μάθησης που αφορά τη δυνατότητα εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ για ανάπτυξη, διαχείριση και παράδοση σύγχρονων και ασύγχρονων προγραμμάτων ηλεκτρονικής (ψηφιακής) μάθησης (e-learning) και μικτής μάθησης (blended learning) προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το Σύστημα Μηχανογράφησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (Student Information System), το οποίο παρακολουθεί όλο τον κύκλο ζωής ενός φοιτητή μέσα στο Πανεπιστήμιο τηρώντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στην ακαδημαϊκή του δραστηριότητα και σε θέματα καρτέλας υγείας και ειδικών ενδιαφερόντων.

Τέλος παρουσιάστηκε το Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης και Πρόσβασης (ΙΑΜ), το οποίο  έχει ως αντικειμενικό σκοπό την ανάπτυξη και υλοποίηση λύσης αυτόματου ελέγχου και ασφάλειας πρόσβασης σε φυσικό και λογικό επίπεδο (Physical and Logical Access Control Solution) καθώς και την εφαρμογή επιπρόσθετων υπηρεσιών προς τους χρήστες μέσω ανεπτυγμένων τεχνολογιών και συστημάτων….