Αρχική Τελευταία Νέα “Η εξομολόγηση ενός που ζει την Πλατεία Σαριπόλου”, οι τουρίστες και οι...

“Η εξομολόγηση ενός που ζει την Πλατεία Σαριπόλου”, οι τουρίστες και οι στοιβαγμένες καρέκλες

Ο Γιώτης Ττοφής Κυριάκου για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος “Gifts and Gadgets” το οποίο βρίσκεται στην οδό Σαριπόλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Λεμεσού, στη συγκεκριμένη περιοχή, και είναι ο εμπνευστής και διοργανωτής του Street Life Festival.

Ο Γιώτης λοιπόν θέλοντας να δώσει την δικιά του μαρτυρία όπως την ζεί καθημερινά αλλά και την άποψη του για το θέμα με την Πλατεία Σαριπόλου και την αναφορά μας στο ότι η Πλατεία είναι βουβή και έρημη κάποια από τα καλοκαιρινά βράδια έγραψε στο facebook.

Η άποψη μου στο θέμα της πλατείας Σαριπόλου είναι ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί λειτουργίας των καφεστιατορίων. Το σημαντικότερο είναι το ωράριο. Να υπάρχουν συνέχεια ανοικτά και καφέ και εστιατόρια και μπαρ. Βλέπω καθημερινά τουρίστες όλες τες ώρες της μέρας να στεκουν μπροστά από μια ερειπωμένη πλατεία, με στοιβαγμένες καρέκλες και και να βλέπουν τον χάρτη ή τον ταξιδιωτικό οδηγό και να διερωτούνται αν ήρθαν στο σωστό μέρος. Είναι ελάχιστα τα μαγαζιά που δουλεύουν όλη μέρα. Μπορεί να ανοίγουν με την σειρά τες καθημερινές. Τώρα που θα αρχίσει να αλλάζει ο καιρός, τα Λεμεσιανά απογεύματα και βράδια είναι μαγευτικα στο κέντρο της πόλης. Να σκεφτούν οι αρχές μας τί αντάλλαγμα μπορούν να δώσουν στα μαγαζιά για να εφαρμοστεί άμεσα αυτή η λύση. Άλλες εισηγήσεις μου είναι απομάκρυνση των ογκοδών πάγκων και αντικατάσταση τους με κάτι πιο ελαφρύ, στολή προσωπικού, καθαριότητα, τρόπος συμπεριφοράς προς τους τουρίστες ειδικά, κοινή μουσική, dj, ζωντανή μουσική με μπουζούκι, κιθάρα, τζαζ, διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας, flea market, αγοράς βιβλίου, χειροποίητες κατασκευές κλπ“….