Αρχική Τελευταία Νέα Ο καιρός τις επόμενες μέρες απο το kitasweather.com

Ο καιρός τις επόμενες μέρες απο το kitasweather.com

Αντικυκλώνας που βρίσκετε στον Ατλαντικό Ωκεανό επεκτείνεται στην Δυτική και Κεντρική Ευρώπη και θα ευνοήσει τις επόμενες μέρες την κάθοδο ασταθή αεριων μαζών στην περιοχή μας όπου αναμένεται να μας επηρεάσει με κύριος θερμικές καταιγίδες κύριος στα ορεινά, εσωτερικό και βόρεια.

Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτος από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενής μέχρι μέτριοι 2-4 bft και στα νότια παραλια το απόγευμα μέτριοι ως ισχυροί 4-5 Bft. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, 31 έως 34 στα παραλια και 23 στην Χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Αύριο ο καιρός συνεχίζει παντού ηλιόλουστος εκτος από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με 20% πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με σήμερα.

Την Παρασκευή μετά την διάλυση τις τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νεφώσεις ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κύριος αίθριος αλλα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά τις απογευματινές ώρες “αναμενωτε” να δώσουν τοπικές βροχές η και καταιγίδες. Η πιθανότητα βροχής για τα ορεινά φτάνει το 40%. Μικρή πτώση θεμοκρασιας.

Το Σαββατοκυριακο μετά την διάλυση τις τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νεφώσεις ο καιρός θα καταστεί σε αρκετές περιοχές κύριος αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται στα ορεινά, “εσωετερικο” και βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες σε κάποιες περίπτωσις θα είναι έντονες με χαλαζόπτωση. Η πιθανότητα βροχής σε αυτές τις περιοχές αυξάνεται στο 60%. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση. Η αστάθεια και οι τοπικές βροχές/καταιγίδες συνεχίζουν και την ερχόμενη βδομάδα.

kitasweather.com…