Αρχική Λεμέσιος Θετική εξέλιξη, λάθος διαπαιδαγώγηση

Θετική εξέλιξη, λάθος διαπαιδαγώγηση

Από την περασμένη Δευτέρα, 10 Ιανουάριου, είχαμε μια πολύ θετική εξέλιξη στο ΤΕΠΑΚ. Μια θετική εξέλιξη για τους φοιτητές και το κέντρο της πόλης μας γενικότερα. Στους φοιτητές παραχωρήθηκε δωρεάν στάθμευση σε ένα νέο μεγάλο χώρο στάθμευσης, πλησίον της Γ’ Αστικής Σχολής. Εκεί όπου προορίζεται να μετακομίσει η Γεωπονική σχολή του Πανεπιστημίου. Ως εδώ όλα καλά. Αυτό που δεν μου έκατσε καλά, είναι η δρομολόγηση ανα δέκα λεπτά, μίνι λεοφωρείων τα οποία θα μεταφέρουν δωρεάν τους φοιτητές, από το χώρο στάθμευσης, στα διάφορα κτήρια του ΤΕΠΑΚ.

Περπάτησα την απόσταση από τον χώρο στάθμευσης μέχρι και το κτήριο Ανδρέα Θεμιστοκλέους, το κεντρικό κτήριο του ΤΕΠΑΚ και το πιο μακρυνό ίσως, από το σημείο όπου αφήνουν τα αυτοκίνητα τους οι φοιτητές. Αν και μεγάλος σε ηλικία, έκανα ένα δεκάλεπτο, πηγαίνοντας με το πάσο μου, όπως συνηθίζετε να λέμε. Αν εγώ έκανα την απόσταση σε δέκα λεπτά, πόσα χρειάζεται ένας φοιτητής; Χρειάζονται τα μίνι λεωφορεία ή είναι κι΄αυτό μια ακόμη απόδειξη της λανθασμένης διαπαιδαγώγησης της νεολαίας μας;

Πως στο καλό θα διαμορφώσουμε νοοτροπία, να μην θέλουμε να σταθμεύουμε έξω από τον τόπο που θα πάμε, όταν δεν “σπρώχνουμε” τους νέους ανθρώπους, τους εικοσάχρονους, να διανύσουν με τα πόδια μια απόσταση χιλίων μέτρων; Κι΄αν τα παιδιά αυτά ήταν φοιτητές σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό; Αυτή την αποσταση θα την έκαναν σίγουρα με τα πόδια και μόνο μέσα στο campus του πανεπιστημίου τους, είτε για να πάνε από την μια αίθουσα στην άλλη ή για να πάνε στην καντίνα για φαγητό.

Ως εκ τούτου, το θέτω προς προβληματισμό και προς πάσα κατεύθυνση. Και συνάμα θα ήθελα να μου δώσετε πιο κάτω και τα δικά σας σχόλια για το θέμα ή και να ψηφίσετε στο πιο κάτω poll. Σας ευχαριστώ και απολογούμε για την ιδιοτροπία.

ΛΕΜΕΣιος

Sorry, there are no polls available at the moment….