Αρχική Τελευταία Νέα Κλείνουν 19 χρόνια τα ανθεστήρια του Δήμου Γερμασόγειας, εκδηλώσεις με άρωμα πολυπολυτισμικότητας

Κλείνουν 19 χρόνια τα ανθεστήρια του Δήμου Γερμασόγειας, εκδηλώσεις με άρωμα πολυπολυτισμικότητας

Άρωμα πολυπολιτισμικότητας θα έχουν οι εκδηλώσεις των φετινών ανθεστηρίων τα οποία διοργανώνει για 19η χρονιά ο Δήμος Γερμασόγειας.

Σε αυτά θα συμμετάσχουν ενεργά άτομα, φορείς, σύνδεσμοι και οργανώσεις Υπηκόων Τρίτων Χωρών, με σκοπό να μετατραπεί η συμβολικότητα των Ανθεστηρίων σε ένα ηχηρό μήνυμα για αποδοχή της διαφορετικότητας, κοινωνική ένταξη και παρεμπόδιση της περιθωριοποίησης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών(ΥΤΧ), προάγοντας άμεσα την αλληλεπίδραση με τον ντόπιο πληθυσμό.

Το διήμερο των εκδηλώσεων, στο χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας, που θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και διακοσμημένος, θα λειτουργήσει έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν, όχι μόνο να θαυμάσουν τη χάρη και την ομορφιά των φυτών και των λουλουδιών, αλλά θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους.

Στον ίδιο χώρο, θα λειτουργήσουν και περίπτερα με άλλα είδη, αλλά και με άλλες ποικίλες δραστηριότητες, ενώ στο πλαίσιο των θεματικών δραστηριοτήτων, θα λειτουργήσουν περίπτερα αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπου παραδοσιακοί τεχνίτες θα κάνουν επίδειξη της τέχνης τους και θα πωλούν τα προϊόντα τους.

Για τα μικρά παιδιά θα λειτουργήσουν χώροι ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής, ενώ το καφενείο και άλλα ανάλογα περίπτερα, θα δώσουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακά ποτά και γλυκίσματα αλλά και ν’ απολαύσει διάφορες κυπριακές λιχουδιές.

Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου, στις 19:00, η σύζυγος του ΠτΔ, Άντρη Αναστασιάδη, ενώ θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Γερμασόγειας, τις Μαζιορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών Κύπρου και τη χορωδία του Δήμου Γερμασόγειας, με τη συμμετοχή της Ρωσίδας τραγουδίστριας Natalias Gulevits και του χορευτικού της συγκροτήματος.

Επίσης στο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα θα λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Λινόπετρας, μαθητές και μαθήτριες της Ρωσικής Σχολής LITC και καλλιτεχνικά τμήμα ΥΤΧ, ενώ θα τραγουδήσουν ελληνικά και ξένα τραγούδια οι Duo Κάκος και η Καταλίνα.

Αποκορύφωνα της διήμερης γιορτής των Ανθεστηρίων αποτελεί η καθιερωμένη παρέλαση ανθοστολισμένων αρμάτων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 18:00, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, από τη διασταύρωση της οδού Στυμφαλίδων μέχρι τη διασταύρωση της οδού Χριστάκη Κράνου.

Στην παρέλαση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Ενέργειας, θα λάβουν μέρος 15 ανθοστολισμένα άρματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, μεταξύ αυτών και ΥΤΧ….