Αρχική Λεμέσιος Μια απαράδεκτη αυτοκινητο-ΜΑΝΙΑ!

Μια απαράδεκτη αυτοκινητο-ΜΑΝΙΑ!

Η μανία βολέματος και εξυπηρέτησης του αυτοκινήτου, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και κάθε όριο ανοχής. Ο Δήμος Λεμεσού και λυπούμε που θα το πω, σε αυτή την περίπτωση είναι πραγματικά απαράδεκτος και η δράση του στο θέμα αυτό καταγράφεται σαν απόλυτα αρνητική.

Σαν να μην έφταναν λοιπόν τα όσα απίστευτα βλέπουμε, με την τάχατες αναβάθμιση και ανάπλαση της οδού Ανεξαρτησίας, τον γελοίο κόλπο στάθμευσης μπροστά από το κατάστημα Brent Cross και τις τέσσερις διαμορφωθείσες θέσεις, στο κομμάτι που τώρα «αναπλάθεται» χθές είδαμε κι΄άλλα, χειρότερα.

Χθες είδαμε να διαμορφώνουν κόλπους στάθμευσης για δυο αυτοκίνητα, μπροστά από το μόλις πρόσφατα ανακαινισθέν κτήριο της πρυτανίας του ΤΕΠΑΚ, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του δημοτικού μεγάρου. Αν είναι δυνατόν. Που είναι ο σεβασμός σε αυτό το κτήριο στολίδι; Και που είναι ο σεβασμός στο δημοτικό μέγαρο;

Φυσικά οι δυο θέσεις στάθμευσης μπροστά από αυτό το υπέροχο κτήριο δεν ήταν αρκετές για τους ατοκινητομανείς. Διαμόρφωσαν άλλους τέσσερεις χώρους στάθμευσης στη νότια πλευρά του κτηρίου και άλλους δέκα χώρους στάθμευσης στο πίσω μέρος της πρυτανίας, εκεί όπου υποτίθετε ότι θα γίνει η πλατεία πανεπισημίου. Έτσι το νεο κτήριο στολίδι, κυκλώθηκε από παρκόμετρα και αυτοκίνητα κι΄αυτό.

Κι΄όλα αυτά τα βλέπουμε σε συνδυασμό και με την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης, είτε από την αστυνομία, είτε από τους τροχονόμους του δήμου, οι οποίοι αρκούνται σε καταγγελίες μάλλον για “πελλάρες”, την στιγμή που σε όλο το κέντρο της πόλης, δεκάδες αυτοκίνητα καβαλλιτζεύουν ανενόχλητα τα πεζοδρόμια και είναι σταθμευμένα παράνομα παντού.

Εν κατακλείδι, η αυτοκινητο-ΜΑΝΙΑ που φαίνεται να διακατέχει τον δήμο Λεμεσού, ο δήμος προφανώς πιέζεται κι΄από άλλους, είναι σοβαρή, βλάπτει τους πολίτες και το περιβάλλον και γι΄αυτό θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει κάποια αντίδραση. Ειρηνική αλλά δυναμική αντίδραση από τους απλούς πολίτες, για την πόλη μας και για τα παιδιά μας.

Αντίδραση για μια πόλη που θέλει να γίνει και το αξίζει να γίνει, η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ο ΛΕΜΕΣΙΟΣ …