Αρχική Τεχνολογία Οδήγηση χωρίς χέρια με το Ninebot mini, τον διάδοχο του Segway στην...

Οδήγηση χωρίς χέρια με το Ninebot mini, τον διάδοχο του Segway στην Κίνα

H Xiaomi, μια κινέζικη εταιρεία που δείχνει να προκαλεί την βιομηχανία με την διάθεση συσκευών με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά στην μισή τιμή, παρουσίασε τον διάδοχο του Segway, Ninebot mini, ένα μίνι δίτροχο ηλεκτρικό σκούτερ από μαγνήσιο που ισορροπεί μόνο του. Ο επιβάτης, γέρνοντας μπροστά ή πίσω το σώμα του κατευθύνει το Ninebot mini ανάλογα, ενώ το στρέφει προς τα αριστερά ή τα δεξιά με… την γάμπα. Το Ninebot mini θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Κίνα.

Η ταχύτητα του Ninebot mini μπορεί να φτάσει έως και τα 16 χιλιόμετρα ανά ώρα και να διασχίσει έως και 22 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Επίσης, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα σε ανηφόρες με κλίση έως 15 μοιρών. Το βάρος του είναι 12,8 κιλά, και θα πωλείται αντί 1.999 γουάν -περίπου 256 ευρώ.

Το Ninebot mini ελέγχεται από απόσταση μέσω smartphone -κατά την παρουσίασή του στο Πεκίνο, το Ninebot mini σέρβιρε στον επικεφαλής της εταιρείας Lei Jun ένα ποτήρι νερό, εντολή που δόθηκε από ένα Mi smartphone. Το σχετικό app ελέγχει την ταχύτητα, την κίνηση στους δρόμους , κάνει διάγνωση και προωθεί τις ενημερώσεις του firmware στο όχημα.

Το Ninebot mini είναι κατασκευή της Ninebot Inc., μιας εταιρείας που ιδρύθηκε το 2012 από μηχανικούς με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη. Τον Απρίλιο του 2015 εξαγόρασε την αμερικανική Segway και έκτοτε αποτελεί μέρος του επονομαζόμενου Οικοσυστήματος των Mi, αφού η Xiaomi σε συνεργασία με εταιρείες επενδυτικών κεφαλαίων επένδυσαν σε αυτήν 80 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 70.3 εκατ. ευρώ).

ΠΗΓΗ: in.gr…