Αρχική Λεμέσιος Σπρώξτε τον Άγγελο και το Νησί

Σπρώξτε τον Άγγελο και το Νησί

Όπως σας είχα υποσχεθεί, μετά την επιστροφή μου από την μεγάλη “τουρνέ” στην Ευρώπη, θα ασχοληθώ με συγκεκριμένα θέματα που θα κάνουν την πόλη μας, πιο όμορφη, πιο τουριστική και πιο αξιοπρόσεκτη.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και με δεδομένο ότι τα σημεία αναφοράς στην Λεμεσό είναι λίγα, αλλά και δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, ζητώ από το κράτος και τον αρμόδιο υπουργό, να σπρώξει τον Άγγελο και το Νησί.

Είναι δυο έργα τα οποία θα είναι κατ΄αρχήν προτότυπα για την Κύπρο, θα είναι τουριστικές ατραξιόν, θα είναι κίνητρο για την έλευση κρουαζιεροπλοίων, θα δημιουργήσουν μια νεα οικονομική δράση αυτή την υδρόβιων ταξί και θα ανεβάσουν το κύρος της Λεμεσού στην τουριστική αγορά της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος και να θυμίσω κάποια πράγματα, σας παραθέτω πιο κάτω λεπτομέρειες και αριθμούς.

TO NHΣIΤο νησί θα γινόταν από ιδιώτες με κόστος 10 εκατομμύρια ευρώ, θα φιλοξενούσε χώρους ψυχαγωγίας, ερευνητικό κέντρο της θάλασσας σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ και ίσως και κάποιο ενυδρίο. Το έργο δεν αδειοδοτήθηκε με την δικαιολογία, ότι τέτοιου είδους έργα, θα ζητούσαν στην συνέχεια και οι άλλες πόλεις.   

Ο ΑΓΓΕΛΟΣΟ Άγγελος θα γινόταν σε μια υποανάπτυκτη σήμερα περιοχή, πλησίον της Λεμεσού, με κόστος 100 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα έρχοταν στην Κύπρο, από το εξωτερικό. Δεν θα ήταν απλά ένα άγαλμα, αλλά το ψηλότερο του κόσμου με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά και συνεδριακό κέντρο. Το έργο δεν αδειοδοτείται, ακούμε ότι το υπουργείο ζητά πιο χαμηλό άγαλμα, τότε θα χάσει φυσικά την αξία του, ενώ εναντιώνεται με αστήρικτες δικαιολογίες κι΄ο σύνδεσμος αρχιτεκτόνων Κύπρου.

ΤΑ ΥΔΡΟΒΙΑ ΤΑΞΙΤα υδρόβια ταξί, υπάρχουν και λειτουργούν σε όλες σχεδόν τις παραλιακές πόλεις και ιδιαίτερα στις πόλεις όπου υπάρχει τουρισμός. Θεωρούνται πολύ σημαντικά για την οικονομία της κάθε πόλης και προσφέρουν μια διαφορετική εικόνα στον κάθε επισκέπτη.

Πρόσφατα υπήρξε εισήγηση από την αρχιτέκτονα και σύζυγο του δημάρχου Λεμεσού κυρία Κρίστιαν Χρίστου, για τέτοια ταξί. Αντιλαμβάνεστε ότι με την ύπαρξη του νησιού και του Αγγέλου, στα σημεία που ήταν να ανεγερθούν, ότι τα θαλάσσια ταξί, θα αποκτούσαν συγκριτικό πλεονέκτημα.

Αν λοιπόν σας κέντρισα το ενδιαφέρον με όσα αναφέρω, κλείστε για λίγο τα μάτια σας και σκεφτείτε όλα αυτά σαν και να ήταν στην πραγματικότητα. Στην συνέχεια σπρώξτε με κάθε τρόπο και μέσο, τον Άγγελο και το Νησί. Για να κάνουμε την Λεμεσό μας, ακόμη καλύτερη, ακόμη πιο ελκυστική, πιο όμορφη και πιο ενδιαφέρουσα.

Ο ΛΕΜΕΣιος…