Αρχική Λεμέσιος “Τα συνεδριακά δεν φτιάχνονται με δηλώσεις”

“Τα συνεδριακά δεν φτιάχνονται με δηλώσεις”

Στις ελληνικές καλένδες στέλνει η κυβέρνηση το θέμα της ανέγερσης διεθνούς συνεδριακού κέντρου στη Λεμεσό και κανείς δεν μπορεί να αντικρούσει αυτά που αναφέρουμε πιο πάνω, αν διαβάσει τα όσα ο υπουργός εμπορίου, βιομηχανίας και τουρισμού ανέφερε χθες στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.  

Μιλώντας λοιπόν ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου που εξέτασε το θέμα, ο Αντώνης Πασχαλίδης παρέθεσε αριθμό ζητημάτων που κατ΄αυτόν δυσκολεύουν την άμεση υλοποίηση του έργου και αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για το συνεδριακό.

Σύμφωνα πάντοτε με τον υπουργό, εκκρεμεί ο καθορισμός της αναθέτουσας αρχής του έργου, ενώ ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων με επιστολή του στον ΚΟΤ και στα αρμόδια υπουργεία ήγειρε θέμα κρατικών ενισχύσεων. Είπε επίσης ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί επικαιροποιημένη τεχνοοικονομική μελέτη, το χρονοδιάγραμμα ανέγερσης του έργου καθώς και χωροθέτηση του έργου στο οικείο τοπικό σχέδιο.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε μάλιστα με έμφαση ότι τα συνεδριακά δεν φτιάχνονται με δηλώσεις, συμπληρώνοντας ότι «κάποιος πρέπει να κάνει τις απαλλοτριώσεις και να καταβάλει το τίμημα». Κάτι που για μας είναι βέβαια δουλειά της κυβέρνησης κι΄ας διερωτάτε ο κύριος υπουργός.

Κι΄αφού είπε ότι για την απαλλοτρίωση του τεμαχίου γης που ανήκει στην Παγκύπρια Εταιρεία Αρτοποιών, χρειάζονται  €4 εκ., κι΄αφου συμπλήρωσε ότι «εμείς δεν έχουμε ούτε €4 εκ., ούτε €25 εκ. για απαλλοτρίωση», στο τέλος εξέφρασε και τη στήριξη της κυβέρνησης για τη δημιουργία του συνεδριακού λέγοντας μάλιστα ότι αυτό θα συμβάλει στη οικονομία της Κύπρου!!!

Αν σας έχουμε συγχίσει με όσα αναφέρουμε, για όσα αναφέρθηκαν, για μας δεν υπάρχει καμμιά σύγχιση. Όλα είναι ξεκάθαρα. Το κράτος δεν θέλει να κάνει συνεδριακό κέντρο η Λεμεσός και φυσικά το κράτος δεν έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κάνει κάποιο σημαντικό έργο στην πόλη μας. Και για να μην συγχιστείτε ούτε και σ΄αυτό, αρκετά έργα που γίνονται τώρα τα κάνουν οι ιδιώτες….