Αρχική Από το Παρελθόν Το ντέρμπι της Λεμεσού στην κατεχόμενη Κερύνεια, κυρίαρχο χρώμα το κίτρινο αλλά...

Το ντέρμπι της Λεμεσού στην κατεχόμενη Κερύνεια, κυρίαρχο χρώμα το κίτρινο αλλά και ο φανατισμός και τα επεισόδια

image

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι το Λεμεσιανό ποδοσφαιρικό ντέρμπι είναι αυτό ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Είναι ένα παιγνίδι που κάθε φορά αναμένουν οι οπαδοί των δυο ομάδων και στο οποίο κυριαρχεί ο φανατισμός και το πάθος.

Ένα τέτοιο ντέρμπι, δηλαδή ένα Λεμεσιανό ντέρμπι διεξάγεται όμως και όπως μαθαίνουμε κάθε χρόνο και στην κατεχόμενη Κερύνεια, στο κατεχόμενο γήπεδο του Γ.Σ.Πράξανδρου.

Σ΄αυτό διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι δυο Τουρκοκυπριακές ομάδες της Λεμεσού Ντογάν και Οτσάκ οι οποίες μετά την εισβολή του 1974 έχουν και οι δυο πάει στην Κερύνεια.

Όπως λοιπόν πληροφορούμαστε στο Λεμεσιανό ντέρμπι των κατεχομένων, αυτό που κυριαρχεί δεν είναι και πολύ διαφορετικό από ότι συμβαίνει και  στις ελεύθερες περιοχές.

Μεγάλος φανατισμός, πολύ πάθος και ακόμη και σοβαρά επεισόδια. Οι οπαδοί της Ντογάν και της Οτσάκ όπως και αυτοί της ΑΕΛ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ζουν για να αποδείξουν στους αντιπάλους τους ότι αυτοί είναι το αφεντικό της πόλης.

Σε αντίθεση τώρα με το Λεμεσιανό ντέρμπι της Λεμεσού όπου κυριαρχεί από την μια το κίτρινο και από την άλλη το μπλέ χρώμα, στο Λεμεσιανό ντέρμπι των κατεχομένων κυρίαρχο χρώμα είναι το κίτρινο.

Κι΄αυτό γιατί τα χρώματα των δυο ομάδων είναι το κίτρινο, με την Ντογάν να το συνδυάζει με το μπλε και την Οτσάκ να το συνδυάζει με το μαύρο. Και κάτι άλλο το οποίο έχουμε μάθει οι δυο ομάδες δεν είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένες.

Σημειώνουμε ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί το Λεμεσιανό ντέρμπι στα κατεχόμενα μιας και η Οτσάκ υποβιβάστηκε στην ούτω λεγόμενη δεύτερη κατηγορία, ενώ η Ντογάν είχε τερματίσει στην περσινή χρονιά στην 5η θέση.

————————————————————————————————————————-

Ντογάν (Doğan Türk Birliği), ιδρύθηκε το 1938 στην Λεμεσό και τα χρώματα της είναι το κίτρινο-μπλε.

Οτσάκ (Türk Ocağı Limasol Spor Kulübü), ιδρύθηκε το 1952 στην Λεμεσό και τα χρώματα της είναι το κίτρινο-μαύρο….