Αρχική Λεμέσιος Αρχίζει σήμερα σημαντικό έργο υποδομής στον Ύψωνα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Αρχίζει σήμερα σημαντικό έργο υποδομής στον Ύψωνα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ξεκίνα σήμερα η Κατασκευή του Κυκλικού Κόμβου στην Συμβολή των Λεωφόρων Μακαρίου και Ηλία Καννάουρου στον Ύψωνα

 

Ξεκινά σήμερα η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην συμβολή των Λεωφόρων Μακαρίου και Ηλία Καννάουρου, ένα σημαντικό έργο που αποτελεί μέρος της Β’ Φάσης της Ανακατασκευής της Λεωφόρου Μακαρίου στον Ύψωνα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα προς τη βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής και την αύξηση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.

Το έργο, του οποίου οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκινάνε σήμερα και ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 1.2 εκατομμύρια ευρώ πλέον Φ.Π.Α., σύμφωνα με το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες. Η κατασκευή έχει κατακυρωθεί στην εργοληπτική εταιρεία, An.Christou Properties & Cons.ltd, που είχε υποβάλει την χαμηλότερη προσφορά.

Ο κυκλικός κόμβος έχει σχεδιαστεί να προσφέρει ομαλή κυκλοφοριακή ροή και να μειώσει τον χρόνο αναμονής για τους οδηγούς. Επιπλέον, η νέα δομή αναμένεται να μειώσει τα κυκλοφοριακά ατυχήματα, κάτι που αποτελεί πρωταρχικό στόχο της δημοτικής αρχής. Η ανάπλαση της περιοχής θα περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στην αστική αισθητική και τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων.

Η δημοτική αρχή του Ύψωνα προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνονται για τις κυκλοφοριακές αλλαγές μέσα από τις επίσημες πηγές και να είναι υπομονετικοί καθώς οι εργασίες προχωρούν. Η κατανόηση και η συνεργασία όλων είναι ουσιαστική για την ομαλή και ασφαλή ολοκλήρωση του έργου.

Η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στο κεντρικό αυτό σημείο του Δήμου, όπου αρκετοί πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά λόγω της πυκνής τροχαίας κίνησης που παρατηρείται σε ώρες αιχμής και κυρίως τα απογεύματα, αναμένεται να επιλύσει το πρόβλημα που παρουσιάζεται.