Αρχική Τελευταία Νέα Το City of Dreams Mediterranean ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Μάρκο...

Το City of Dreams Mediterranean ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Μάρκο Παγδατή

Το Marcos Baghdatis Tennis Academy θα εμπλουτίσει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που θα προσφέρει το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο της χώρας

Το City of Dreams Mediterranean, το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο της Κύπρου και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, ανακοινώνει την έναρξη  συνεργασίας με τον καταξιωμένο τενίστα Μάρκο Παγδατή και τη δημιουργία του Marcos Baghdatis Tennis Academy. Με στόχο να καταστεί σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό στην Κύπρο, η Ακαδημία θα βρίσκεται στον χώρο του City of Dreams Mediterranean και αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Αξιοποιώντας τις παγκοσμίου επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις του πολυθεματικού θερέτρου, η Ακαδημία θα συνεισφέρει στην καθιέρωση του αθλητικού τουρισμού ως βασικού πυλώνα του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου. Υπό την καθοδήγηση του κ. Παγδατή, η Ακαδημία θα προσφέρει μαθήματα και προπονήσεις τένις για άτομα όλων των ικανοτήτων και ηλικιών, από αρχάριους μέχρι επαγγελματίες υψηλού επιπέδου, ενώ θα εισαγάγει το άθλημα pickleball στη χώρα. Παράλληλα, στόχος της Ακαδημίας είναι η προώθηση της φυσικής αγωγής καθώς και η  αναβάθμιση του επιπέδου του τένις στην Κύπρο, εστιάζοντας στην αθλητική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη των παικτών. 

Το Marcos Baghdatis Tennis Academy θα διαθέτει 12 γήπεδα τένις υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου ενός γηπέδου επαγγελματικών διαστάσεων, το οποίο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει διεθνή τουρνουά και άλλα αθλητικά γεγονότα. Επιπρόσθετα, εντός της Ακαδημίας θα υπάρχει κατάστημα το οποίο θα παρέχει εξοπλισμό για το τένις, καφετέρια και αποδυτήρια. Οι αθλητές και τα μέλη της Ακαδημίας θα έχουν πρόσβαση στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του πολυθεματικού θερέτρου, ενώ τενίστες και φίλοι του αθλήματος που θα επισκέπτονται την Κύπρο για περιφερειακά τουρνουά, θα μπορούν να απολαύσουν τις πολυτελείς εμπειρίες φιλοξενίας του City of Dreams Mediterranean.

Η ομάδα προπονητών της Ακαδημίας, πέραν του Μάρκου Παγδατή, αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένης της Καρολίνας Παγδατή, η οποία κατείχε θέση στην πρώτη 20αδα του Women’s Tennis Association (WTA). Τα μαθήματα θα προσφέρονται σε άτομα όλων των δεξιοτήτων, ηλικίας έξι ετών και άνω. Ο κ. Παγδατής, ως διευθυντής της Ακαδημίας, θα παρέχει επίσης καθοδήγηση και θα επιβλέπει τον προγραμματισμό και τις προπονήσεις, ενώ θα αναπτύσσει εξειδικευμένα προγράμματα τένις.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας, ο κ. Grant Johnson, Γενικός Διευθυντής του City of Dreams Mediterranean και των Cyprus Casinos, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη συνεργασίας με έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές της Κύπρου, με γνώμονα τον εμπλουτισμό την φανταστικών εμπειριών που θα προσφέρει το City of Dreams Mediterranean. Όντας ένας αθλητής παγκόσμιας κλάσης, ο Μάρκος έβαλε την Κύπρο στον αθλητικό χάρτη με τις επιτυχίες του και ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά νεαρών Κυπρίων να ασχοληθεί με το τένις. Μαζί, έχουμε στόχο να δώσουμε κίνητρο σε ακόμη περισσότερα άτομα να ασχοληθούν με το άθλημα, ευαισθητοποιώντας παράλληλα το κοινό για τα οφέλη που μπορεί να έχει η σωματική άσκηση. Αυτή η συνεργασία είναι ένα ακόμη δείγμα των προσπαθειών που καταβάλλει η Melco προς την κατεύθυνση να καταστεί η Κύπρος προορισμός για αθλητικό τουρισμό, για επισκέπτες από όλο τον κόσμο».

Ο κ. Μάρκος Παγδατής εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική του πορεία ενώ υπογράμμισε τα οφέλη που θα έχει η Ακαδημία στην Κύπρο: «Το City of Dreams Mediterranean είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο με όραμα και αποφασιστικότητα να δημιουργήσει παγκοσμίου επιπέδου εγκαταστάσεις τένις που μπορούν να φιλοξενήσουν διεθνή τουρνουά. Μέσω της συνεργασίας μας, θα δουλέψουμε σκληρά για να ανεβάσουμε το επίπεδο του αθλήματος στην Κύπρο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μελλοντικούς πρωταθλητές και να βοηθήσουμε τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, προωθώντας παράλληλα την υγεία και τη φυσική αγωγή στην Κύπρο».

Το Marcos Baghdatis Tennis Academy στο City of Dreams Mediterranean αποτελεί μέρος της στρατηγικής του πολυθεματικού θερέτρου με γνώμονα την ενίσχυση των δράσεων του Υφυπουργείου Τουρισμού για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Η Ακαδημία θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, διοργανώνοντας διεθνή τουρνουά και προσελκύοντας επαγγελματίες αθλητές στην Κύπρο. Η λειτουργία του City of Dreams Mediterranean θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής για την τουριστική βιομηχανία του νησιού. Με την ολοκλήρωσή του το πολυθεματικό θέρετρο αναμένεται ότι θα προσελκύσει χιλιάδες νέους επισκέπτες στην Κύπρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της εποχικότητας και καθιερώνοντας την Κύπρο ως προορισμό για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, θα δημιουργήσει εκατοντάδες μόνιμες θέσεις εργασίας.