Αρχική Τεχνολογία Covve, ένα Κυπριακό app κατακτά τον κόσμο

Covve, ένα Κυπριακό app κατακτά τον κόσμο

To Covve δεν είναι απλά ένα app, είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο και το μοναδικό address book που χρειάζεστε. Αποτελεί ένα εύχρηστο και αξιόπιστο application που έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό.

Ο Γιάννης Γαβριηλίδης, συνιδρυτής του Covve, επιλέχθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών {US State Department}, για να συμμετέχει στο Young Transatlantic Innovation Leadership Initiative στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακολούθως στο Global Entrepreneurship Summit τον Ιούνιο στο San Francisco. Αναφέρουμε ότι το Global Entrepreneurship Summit βρίσκεται υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου Obama, ενώ η επιλογή των 50 συμμετέχοντων έγινε με πολύ αυστηρά κριτήρια ανάμεσα σε πληθώρα υποψηφίων απ’ όλη την Ευρώπη!

Πως δημιουργήθηκε το Covve

Δυο φίλοι, ο Γιάννης Γαβριηλίδης και ο Αλέξανδος Πρωτογερέλλης εργάζονταν για χρόνια σε πολυεθνικές εταιρείες στο Λονδίνο. Αρκετά σύντομα παρατήρησαν πως αν υπήρχε μία πολύ καλά οργανωμένη, εύχρηστη αλλά και απολύτως ασφαλής εφαρμογή που θα τους επέτρεπε να διαχειριστούν τις επαγγελματικές τους επαφές και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουν τις επαφές των συναδέλφων τους, θα μπορούσαν να διευρύνουν τον επαγγελματικό τους κύκλο, να κάνουν τη δουλειά τους ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά.

Η παρατήρησή τους ήταν πολύ απλή και ταυτόχρονα εξαιρετικά εύστοχη και οξυδερκής. Η δημιουργία του Covve ήταν θέμα χρόνου. Η ύπαρξη ενός τέτοιου app θα βοηθούσε τους πολυάσχολους επαγγελματίες να οργανώσουν και ταξινομήσουν το πιο σημαντικό τους όπλο, που δεν είναι άλλο από τις επαγγελματικές τους επαφές.

To Covve επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που είναι οργανωμένες οι επαφές του χρήστη. Συμπληρώνει αυτόματα τις επαφές και περιλαμβάνει στο δίκτυό του τις επαφές των επαφών του και των συναδέλφων του, ενημερώνοντάς τον για την εταιρεία και τη θέση τους χωρίς να αποκαλύπτει τηλέφωνο ή email, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα τόσο του ίδιου όσο και των επαφών του.

Αν για παράδειγμα επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με κάποια νομική εταιρεία στην Αγγλία, μπορείτε να ψάξετε στις επαφές σας για αυτή την εταιρεία. Το Covve θα σας δείξει ποιος από τους φίλους και συναδέλφους σας έχει επαφές σε αυτή την εταιρεία, και έτσι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του για να σας συστήσει.

Η Covve άρχισε σαν web εφαρμογή για desktops, laptops και tablets. Από τις αρχές του 2015, η ομάδα είχε επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ενός προϊόντος για κινητά (iOS mobile) το οποίο θα μπορούσε να συνεισφέρει στην βελτίωση της εμπειρίας του κάθε χρήστη μέσω νέων και καινοτόμων λειτουργειών.

Tον Σεπτέμβριο του 2015 η ομάδα άρχισε να χτίζει την λειτουργικότητα relationship management της εφαρμογής για κινητά με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να συντηρήσουν και να ενισχύσουν την σχέση τους με τις επαγγελματικές τους επαφές, κρατώντας τις ζεστές {warm leads}.

Η λειτουργικότητα warmth και relationship management, η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα, δοκιμάζεται και αξιολογείται πολύ θετικά από επαγγελματίες, ενώ ασφαλιστικές και ναυτιλιακές εταιρείες έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή όταν κυκλοφορήσει και σε Android.

Η εφαρμογή για τα iphones ήδη χρησιμοποιείται από χιλιάδες επαγγελματίες κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία καθώς επίσης και σε επιχειρηματικά κέντρα της Νοτίου Αφρικής, της Σιγκαπούρης και του Ντουμπάι. Το Covve αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μια ασφαλή και αξιόπιστη βάση 5 εκατομμυρίων επαφών, με το 40% αυτών να είναι επιπέδου executive ή director, σε 1 εκατομμύριο εταιρείες που εδρεύουν σε 120 χώρες.

Το πρώτο τρίμηνο του 2016, η Covve συμπεριλήφθηκε στα 50 πιο δημοφιλή επαγγελματικά apps στο App Store του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η καινοτόμα μέθοδος δημιουργίας ανώνυμου δικτύου επαφών είναι patent pending στις ΗΠΑ, εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική αν λάβουμε υπόψην τη νέα πρόταση της Ευρωπαίκής Νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το Covve χρηματοδοτείται από διεθνείς και εγχώριους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Dataelite, ενός Big Data seed fund με έδρα το San Francisco. Συγχρηματοδοτείται επίσης από τα διαρθρωτικά ταμεία, μέσα από το σχέδιο χορηγιών “Επιχειρηματική Καινοτομία”, το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καθώς και από angel investors.

To Covve έχει εγκριθεί από την Microsoft ως μέλος Bizspark Plus, ενώ η Microsoft Ventures πρόσφατα ενημέρωσε τις χιλιάδες followers της στο Twitter για την καινοτόμα ιδέα του Covve.

 

ΠΗΓΗ: sigmalive…