Αρχική Τελευταία Νέα Δήμαρχος Λεμεσού για το πρόβλημα των αστέγων & ενοικίων: “Δεν υπάρχουν εύκολες...

Δήμαρχος Λεμεσού για το πρόβλημα των αστέγων & ενοικίων: “Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά προτείναμε όμως λύσεις”

Σε πρωινή παρέμβαση στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Δήμαρχος Λεμεσού μίλησε για την “θλιβερή πραγματικότητα” των αστέγων στην Λεμεσό 2 μέρες μετά τον εντοπισμό νεκρού άστεγου σε εγκαταλελειμμένο σπίτι. Παρόλο που εξέφρασε την πολιτική, ηθική και κοινωνική ευθύνη των αρμόδιων αρχών απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Λεμεσός είναι η πόλη δύο ταχυτήτων.

Επίσης μίλησε για την ίδρυση του Κέντρου Εστία για στήριξη και επανένταξη αστέγων ατόμων οπού λειτουργεί εδώ και 2,5 μήνες από την στήριξη συμπολιτών καθώς και με κεφάλαια του δήμου Το κέντρο αυτό όπως εξηγεί στηρίζεται από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και στοχεύει στην επαναπροσαρμογή συμπολιτών μας στην κοινωνία. Το κέντρο δεν είναι για φιλοξενία και διανυκτέρευση καθώς αυτό το θέμα το επιμελούνται άλλοι κοινωνικοί φορείς. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα των υψηλών ενοικίων ως αιτία των αστέγων δήλωσε ότι ο Δήμος έχει κάνει πρόταση για την ανέγερση οικιστικών μονάδων που να διατεθούν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού σε χαμηλές τιμές πώλησης ή ενοικίασης, τονίζοντας ότι αυτό θα επηρεάσει θετικά τις εξελίξεις. Ενώ τόνισε πως “οι τιμές των ενοικίων αφέθηκαν και δεν είχαν γίνει δράσεις” ενώ όπως εξήγησε “δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά προτείναμε λύσεις”.

Ο κύριος Νικολαϊδης, απάντησε και σε επικρίσεις οργανωμένων φορέων για αδιαφορία των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης και έλλειψη δράσεων για αντιμετώπιση του ζητήματος των αστέγων.

“Εμείς δεν έχουμε βεντέτα με κανένα. Εμείς δεν βρίζουμε κανένα, όταν κάποιος βρίζει κάποιον άλλο έχουμε βεντέτα; Ο Δήμος δεν έκανε τίποτα εναντίον κανενός”