Αρχική Τελευταία Νέα Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας: “Την Δευτέρα ξεκινάει η θεραπεία του μικρού...

Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας: “Την Δευτέρα ξεκινάει η θεραπεία του μικρού Αντώνη”

Για την πορεία της κατάστασης του μικρού Αντώνη το πρόβλημα της υγείας του οποίου συγκίνησε όλη την Κύπρο,  μίλησε στον Ονούφριο Σωκράτους και την εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα», η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

Να θυμίσουμε πως το δίχρονο αγόρι από τον πέμπτο μήνα της ζωής του διαγνώστηκε με τη νόσο της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας και η ενδεδειγμένη θεραπεία του σε ιατρικό κέντρο της Βοστώνη το κόστος της οποίας αγγίζει τα 2 εκατομμύρια δολάρια, έγινε εφικτή μετά την ευαισθητοποίηση του απλού κόσμου που προσέφερε από το υστέρημά του ό,τι μπορούσε για να συγκεντρωθούν τα χρήματα που χρειάζονταν. Στην πορεία αυτή ωστόσο η πολιτεία μπήκε μπροστά αρωγός, ανακοινώνοντας πως αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για τη θεραπεία του.

Πριν μερικές μέρες ο Αντώνης με τους γονείς του έφτασαν στην Βοστώνη όπου και θα διενεργηθεί η πολυδάπανη αυτή θεραπεία. Σύμφωνα με τα όσα είπε η κα Γιαννάκη στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», έγιναν στην Βοστώνη κάποιες εξετάσεις και θα ξεκινούσε χθες η θεραπεία του, ωστόσο επειδή οι γιατροί στην αμερική ήθελαν να διενεργηθούν ακόμη μερικές εξετάσεις αναβλήθηκε η έναρξη της θεραπείας του μικρού για την ερχόμενη Δευτέρα.

 Πηγή: omegalive.com.cy