Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού: Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την ανακήρυξη της πόλης μας...

Δήμος Λεμεσού: Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την ανακήρυξη της πόλης μας σε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού

Ο Δήμος Λεμεσού, εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση του για την ανακήρυξη της πόλης μας σε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2020. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμού Αθλητισμού ACES EUROPE για την εμπιστοσύνη του προς το Δήμο μας, την οποία θα τιμήσουμε καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να αποτελέσει η πόλη μας πρότυπο και παράδειγμα αθλητικής πόλης.

Η διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού, ενός τίτλου με μεγάλη βαρύτητα, ήταν ένα όραμα του Δήμου μας και η υλοποίηση του θα  αποτελέσει την αρχή μιας ουσιαστικότερης αναβάθμισης του αθλητισμού στην πόλη μας σε όλους τους τομείς.

Ο Πρόεδρος του ACES Europe, κ. Gian Francesco Lupattelli, σε επιστολή του προς το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη στις 25.11.2019, του ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση για απονομή του τίτλου στη Λεμεσό και του εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για το βραβείο καθώς για το όραμα και τη στρατηγική της πόλης που τους παρουσιάστηκαν από το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του ACES Europe, ο Δήμος Λεμεσού με τις υφιστάμενες δράσεις του στο τομέα του Αθλητισμού πληρούσε τα βασικά κριτήρια για την ανάδειξη της Λεμεσού ως Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού. Καθοριστικοί παράγοντες στην απόφαση της ACES Europe ήταν  οι αθλητικές εκδηλώσεις που οργανώνονται στην πόλη μας, η προσβασιμότητα των κατοίκων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, οι δράσεις μας στα σχολεία, οι επικοινωνιακές εκστρατείες για προώθηση του αθλητισμού και η προώθηση του αθλητικού τουρισμού.

Η όλη προεργασία για την απαιτούμενη μελέτη και οι ενέργειες για την αίτηση διεκδίκησης του τίτλου αυτού είχαν αρχίσει πολλούς μήνες πριν και προς αυτή την κατεύθυνση εργάστηκαν πολλοί. Ο Δήμαρχος εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του Δήμου προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, το Αθλητικό Γραφείο και τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου, τους εξωτερικούς συνεργάτες των αθλητικών Προγραμμάτων του Δήμου καθώς και τον ΚΟΑ που συμπαραστάθηκε σε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου μας.

Η απονομή του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού ανοίγει μεγάλες προοπτικές για το Δήμο Λεμεσού και αποτελεί ισχυρή πρόκληση και κίνητρο για την παραπέρα ενίσχυση και αναβάθμιση του μαζικού κοινωνικού αθλητισμού στην πόλη μας. Σε μακροχρόνιο πλάνο, στόχος του Δήμου είναι επίσης η δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών και η ουσιαστική αναβάθμιση των υπαρχόντων ως μέρος ενός ευρύτερου επενδυτικού πλάνου στο αθλητισμό της Λεμεσού.  Κάποια παραδείγματα είναι η επαναλειτουργία του ΓΣΟ η οποία έχει ήδη τροχοδρομηθεί από το Δήμο, τον ΚΟΑ και το ΤΕΠΑΚ, η δημιουργία νέων και αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών πάρκων και των κυψέλων αθλητισμού που βρίσκονται σε συνοικίες της πόλης και η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων με διεθνείς αγωνιστικές προδιαγραφές στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Λεμεσού που θα μπορούν να φιλοξενούν διεθνείς εκδηλώσεις.

Ο κ. Νικολαΐδης έχει λάβει πρόσκληση για να παραστεί μαζί με συνεργάτες του στην τελετή απονομής του ACES EUROPE στις 10 Δεκεμβρίου 2019 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου θα γίνει και η επίσημη απονομή του τίτλου.

Το επόμενο διάστημα ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα εξειδικεύσουν και θα παρουσιάσουν τα επόμενα βήματα καθώς και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν μετά από αυτή τη μεγάλη επιτυχία για την πόλη μας.