Αρχική Τελευταία Νέα Προσοχή σκόνη στην ατμόσφαιρα – Τι αναφέρει το Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας

Προσοχή σκόνη στην ατμόσφαιρα – Τι αναφέρει το Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας

Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα καταγράφουν οι μετρήσεις  των επίγειων Σταθμών του Δικτύου Παρακολούθησης της Ποιότητας Αέρα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου Τμήματος, λόγω του ότι η σκόνη περιέχει μικρού μεγέθους εισπνεύσιμα σωματίδια, που πιθανόν να έχουν αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) προτρέπονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο.

Οι εργοδότες πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα (οργανωτικά ή και τεχνικά), αφού εκτιμήσουν τους κινδύνους για τους εργοδοτούμενους τους που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους και οι εργαζόμενοι σε τέτοιους χώρους συστήνεται όπως χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας.

Ενημερωτικά, οι τελευταίες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης σκόνης που μετρήθηκαν στις 1:00 μ.μ. στις ακόλουθες περιοχές ήταν:

Λευκωσία: 69 μg/m3

Λεμεσός: 128 μg/m3

Λάρνακα: 86 μg/m3

Πάφος: 90 μg/m3

Παραλίμνι: 76 μg/m3

Ζύγι: 122 μg/m3

Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου: 85 μg/m3

Σημειώνεται ότι «σκόνη» σημαίνει εισπνεύσιμα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10). Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η οριακή τιμή αναφέρεται στη μέση ημερήσια τιμή και δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή των 50 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).

Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής, άμεση ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ωριαίων μετρήσεων, βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.airquality.gov.cy και στην εφαρμογή ”Air Quality Cyprus”, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν σε κινητό τηλέφωνο.

 

Προηγούμενο άρθροΔήμος Λεμεσού: Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την ανακήρυξη της πόλης μας σε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού
Επόμενο άρθροΑνεβήκαμε στην κορυφή του Limassol Del Mar… και η θέα είναι εκπληκτική! (Φωτορεπορτάζ)