Αρχική Τελευταία Νέα Έκκληση Τμήματος Δασών για αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά

Έκκληση Τμήματος Δασών για αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά

Έκκληση προς το κοινό για αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά απευθύνει το Τμήμα Δασών, με αφορμή την περίοδο του καύσωνα που διανύουμε.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος, τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου εκδηλώθηκαν δυο πυρκαγιές, σχεδόν ταυτόχρονα, στα όρια των κοινοτήτων Γουρρίου και Ξυλιάτου με αποτέλεσμα το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης να γίνει πολύ δύσκολο για τον λόγο ότι διασπάστηκαν οι δυνάμεις με τη μετακίνησή τους από τη μια στην άλλη πυρκαγιά. «Χάρη στην αυξημένη ετοιμότητα και την ταχεία επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων επιτεύχθηκε η γρήγορη κατάσβεση τους και η αποτροπή επέκτασής τους», επισημαίνεται.

Με αφορμή την περίοδο καύσωνα που διανύει η Κύπρος, το Τμήμα Δασών απευθύνει θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του και να αποφεύγονται πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει αμέσως στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

ΚΥΠΕ